HomeCulturaJaume Rocamora fa una donació d’obres al Museu de Tortosa

Jaume Rocamora fa una donació d’obres al Museu de Tortosa

L’artista tortosí Jaume Rocamora ha donat al Museu de Tortosa un conjunt d’obres realitzades entre 1980 i 1992, format per 3 collages, una sèrie de 10 dibuixos i una altra de 10 gravats. Jaume Rocamora ha fet donació a l’Ajuntament de Tortosa d’este conjunt d’obres del qual és autor i propietari, algunes de les quals han format part de l’exposició recentment produïda i comissariada pel Museu de Tortosa: Jaume Rocamora. Proposta per una col·lecció.

Estes peces permetran ampliar el fons d’art municipal i completen la col·lecció que el Museu de Tortosa té d’este reconegut pintor tortosí. Els collages Matèries Primeres i Sistemes Compositius, datats a la dècada dels 80, són un excel·lent exemple del singular llenguatge d’este creador i permeten aprofundir en la personalitat artística de Rocamora. Cal destacar també la suite Diàleg de medis, una sèrie completa de dibuixos a carbó sobre paper, cada un d’ells presentant estructures geomètriques calculadament fragmentades i combinades que expressen moviment a partir de la seva contraposició.

Jaume Rocamora va nàixer l’any 1946 a Tortosa, on ha viscut i treballat de forma continuada. Inicià la seua formació artística a l’Escola Taller d’Art de Tortosa l’any 1956. L’any 1966 va realitzar la seua primera exposició individual al Cercle Artístic de Tortosa i el primer viatge a París, que el va connectar amb el món de l’art internacional. Des de l’any 1978, en què va presentar a l’Ateneu de Barcelona Els Cartons i Rocamora, ha desenvolupat, amb llenguatge propi i des de l’abstracció geomètrica, una important trajectòria artística. Ha exposat en importants sales, museus i espais d’art de Catalunya, així com  també a la resta de l’Estat espanyol i països com França, Itàlia, els Estats Units, Anglaterra, Alemanya o Holanda, entre d’altres

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 55 = 64

Últimes notícies