HomeAgriculturaLa sequera a les Terres de l’Ebre marca la campanya forestal

La sequera a les Terres de l’Ebre marca la campanya forestal

 

La campanya forestal d’enguany està marcada per la sequera a les Terres de l’Ebre. Zones del Baix Ebre i del Montsià, com Aldover o Amposta, registren els valors més alts de Catalunya, que provoca que la vegetació s’assequi abans del que és habitual.

Ser un dels territoris amb els valors més elevats de Catalunya fa extremar les precaucions, més encara amb l’arribada del calor. Els cossos d’emergència centren la campanya d’estiu en la prevenció i la conscienciació. Apunten que s’hauran de vigilar els episodis de vent de mestral i si baixen els percentatges d’humitat relativa. En concret, l’any passat a les Terres de l’Ebre es van registrar 95 incendis, que van cremar poc més de 200 hectàrees. Les dades responen sobretot a dos episodis d’incendis intencionats a Tortosa i l’Ametlla Mar i un gran incendi a Tivenys, que va cremar 123 hectàrees.

A les campanyes de conscienciació se sumen la vigilància, ja que un 40% dels focs el 2017 van ser provocats. Per aquesta tasca, enguany, els agents rurals han incorporat un dron equipat amb càmeres tèrmiques i que servirà per acotar el perímetre dels incendis i analitzar l’estat de la vegetació.

Les Terres de l’Ebre compten amb un total de 12 parcs de bombers, quatre d’ells voluntaris i un d’estiu; així com 9 torres de guaita. Respecte els efectius, als 284 de personal ordinari se sumen 88 persones de reforç per la campanya d’estiu.

 

Notícia publicada per http://www.ebredigital.cat

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies