Naturally 7: el ‘beat box’ a un altre nivell

Des del 1999 que recorren el món demostrant-ho

Cultura

Els set integrants de la formació són capaços de reproduir amb la boca qualsevol instrument.
Els set integrants de la formació són capaços de reproduir amb la boca qualsevol instrument. | cedida

La comparació pot fer mal, però de la mateixa manera que Michael Winslow (el sergent Larvell Jones d’aquella esbojarrada acadèmia de policia cinematogràfica i vintage) podia fer amb la boca qualsevol so que imaginés, els components de Naturally 7 són capaços de reproduir qualsevol instrument musical amb la boca. Qualsevol.

Si no fos perquè Tortosa n’ha sigut testimoni amb anterioritat, qualsevol diria veient els seus videoclips que ens estan aixecant la camisa, i que aquell baix elèctric no pot ser que ho faça una veu humana, o que les notes agudes de la guitarra elèctrica surten del darrere de la càmera. La realitat és que no: tot és sense trampa ni cartró.


Set novaiorquesos amb un gran talent han portat la música a capella i el beat box a un altre nivell. I l’han posat a disposició d’un repertori que enamora. Des del 1999 que recorren el món demostrant-ho, especialment després del 2007, quan assolixen una repercussió mediàtica més elevada després de col·laborar amb l’estrella canadenca Michael Bublé. A partir d’aleshores els seus concerts creixen exponencialment i els obren les portes a col·laborar amb altres referents, com Coldplay, Quincy Jones, Herbie Hancock o Phil Collins. D’este últim n’han apadrinat un conegut tema, In the air tonight, que interpreten a molts dels seus concerts.
El seu primer pas per la Mostra de Jazz es remunta al 2007. Just l’any següent van haver de repetir, després d’haver revolucionat l’auditori completament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article