HomeSocietatEls veïns de Móra la Nova ja poden tornar a beure i...

Els veïns de Móra la Nova ja poden tornar a beure i cuinar amb aigua de l’aixeta

Els moranovencs i les moranovenques ja poden tornar a utilitzar l’aigua de l’aixeta per a beure i per a preparar aliments, des d’este dijous. El Departament de la Salut de la Generalitat ha aixecat la prohibició, després que les analítiques que es van dur a terme el passat dilluns hagen mostrat que els nivells de plaguicida estan per sota del llindar exigit.  Al dipòsit d’aigua els valors actuals estan en 0,00007 mg/l, on 0,0001 mg/l és el llindar establert. Al pou, les xifres també se situen per sota d’este límit, concretament, en 0,00009 mg/l.

No obstant, el Departament de Salut requerix que els filtres de carbó que es van instal·lar el passat divendres continuen treballant al municipi. L’alcalde de Móra la Nova, Francesc Moliné, assegura que s’està estudiant la possibilitat de construir una planta de filtratge definitiva. D’esta manera, en un futur, el problema no es podria tornar a repetir.

L’alerta sanitària ha durat nou dies en total, en els quals l’Ajuntament ha subministrat aigua potable a la població de forma gratuïta, mitjançant camions cisterna que s’han anat situant en diferents punts del poble..

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 1 =

Últimes notícies