HomeEducacióEl conseller d’Ensenyament es compromet a construir el nou Institut Escola 3...

El conseller d’Ensenyament es compromet a construir el nou Institut Escola 3 d’Abril

La Generalitat veu amb bons ulls la construcció del nou Institut Escola 3 d’abril i en els propers mesos es podrien fer els primers passos perquè, en uns anys, puga ser ja una realitat. El conseller d’Ensenyament de la Generalitat, Josep Maria Bargalló, ha definit el nou equipament com a “clau” per a Móra la Nova i l’entorn i, tot i que no ha volgut precisar cap data per a començar a treballar en el projecte, ha pres el compromís de “tirar-lo endavant”.

Mai abans el govern de la Generalitat havia donat suport de forma tan explícita a la construcció del nou centre. Fins ara, de fet, havia topat amb les retallades i amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. En una visita a la Ribera d’Ebre el passat divendres, Bargalló va explicar que “el pressupost prorrogat i l’aplicació del 155 ha endarrerit tot set mesos”. “Amb estos dos handicaps, tenim la voluntat d’emprendre tot el que siga necessari per a la planificació territorial del sistema educatiu”, ha destacat Bargalló.

El conseller va visitar l’Institut escola i es va reunir amb l’alcalde i amb la comunitat educativa. L’alcalde de Móra la Nova, Francesc Moliné, destaca que “el conseller ha confirmat que hi haurà institut escola i, després de conèixer de primera mà els problemes del centre” s’espera que, en els propers anys “es comença a treballar i a encomanar els primers plànols de com hauria de ser l’institut escola”. L’institut presenta problemes d’espai per a encabir-hi tots els cursos. Algunes classes s’han d’impartir en barracons, que han tret molt d’espai al pati, i també hi ha necessitat de nous espais comuns, com ara laboratori o sales polivalents.

L’Ajuntament de Móra la Nova va cedir fa poques setmanes els terrenys de la partida del Comellar a la Generalitat, perquè puga començar a treballar en la construcció del projecte.

Comencen les reformes al lluís viñas

Bargalló també va visitar Móra d’Ebre i va confirmar que les obres de rehabilitació de l’escola Lluís Viñas començaran este estiu.

Els treballs afectaran l’edifici més antic de l’escola, on està previst que es renoven els subministraments, com poden ser els desguassos, la xarxa elèctrica, els tancaments i es cobrirà la pista poliesportiva.
En una reunió amb l’alcalde també es va plantejar la possibilitat d’oferir nous cicles formatius a l’Institut Julio Antonio de cara als propers anys.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies