HomeSuccessosLa Guàrdia Civil denuncia un veí de Deltebre després d'enxampar-lo recollint cargols...

La Guàrdia Civil denuncia un veí de Deltebre després d’enxampar-lo recollint cargols poma del canal de reg del municipi

La Guàrdia Civil ha denunciat un veí de Deltebre (Baix Ebre) després d’haver-lo enxampat recollint exemplars de cargol poma del canal de reg de la localitat. L’home, que desconeixia la perillositat d’aquesta espècie invasora, ha estat denunciat per una infracció administrativa recollida en el Reial decret sobre conservació i protecció d’hàbitats naturals i la fauna i flora silvestre per haver recollit una espècie exòtica invasora sense autorització. L’administració va considerar que aquesta espècie podria constituir una de les principals causes de la pèrdua de biodiversitat, principalment al Parc Natural del Delta de l’Ebre, i va establir diversos operatius per tal de controlar la plaga.

Després de tenir coneixement que aquests mol·luscs són utilitzats com a esquer per part d’un gran nombre de pescadors recreatius, en un operatiu els agents van sorprendre aquest veí de Deltebre recollint exemplars d’aquesta espècie, que els introduïa en un envàs de plàstic per usar-los posteriorment com a esquer de pesca. En el moment de ser sorprès l’home va intentar desfer-se d’ells llançant-los al canal de reg.

Una comprovada la possessió de diversos exemplars de caragol poma i al no disposar d’autorització especial per a la seva tinença, el van denunciar per la infracció observada, que va ser remesa al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

El cargol poma (Pomacea canaliculata) és una espècie molt invasora i nociva que procedeix de Sud-Amèrica i és considerada una de les 100 espècies més perjudicials del món. Es desplacen per l’aigua, fins i tot a contracorrent i tenen una gran capacitat de reproducció, resultant fins ara infructuoses les mesures preses per al seu control i erradicació.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

49 + = 53

Últimes notícies