HomeSocietatA Santa Bàrbara, bous, balls, menjars populars i la tradicional cursa enigmàtica

A Santa Bàrbara, bous, balls, menjars populars i la tradicional cursa enigmàtica

Amb la primera jornada d’actes taurins, exhibició de bou salvatge, bou embolat i correbous i la dissetena edició del Festival Tronat Planert, s’enceta un any més la festa gran de Santa Bàrbara, amb 10 dies intensos de gresca i ambient que després d’algunes activitats prèvies, comencen este divendres i finalitzaran diumenge amb desfilada de carrosses i ball a la plaça.

Com tots els anys no faltaran els actes tradicionals també a moltes de les poblacions ebrenques, com la festa taurina amb els correbous, tardes de bous, bous capllaçats i embolats, vaquetes, exhibicions, carrosses i concursos, incloent-hi els menjars i àpats populars dels quals destaquen la paella, bou estofat, esmorzars, i ball i música en directe totes les nits a càrrec de grups i orquestres de renom. També podem trobar en la programació diferents activitats esportives, amb la resistència de ciclomotors, tirada al plat, cursa ciclista o la pedalada popular i la peculiar gimcana juvenil ‘humor amarillo’. Seguixen també les diades de la dona, d’homenatge a la gent gran i de la paella descolorida.

Entre els actes més simbòlics tindrà lloc el pregó de festes, enguany a càrrec de la periodista Anna Zaera, i l’ofrena de flors i fruits en honor a sant Isidre, patró dels pagesos.

Un dels actes consolidats a la festa i gairebé exclusiu a les nostres comarques és la cursa enigmàtica ‘si tornem 190 enrere…’, que arriba a la seua tretzena edició, amb equips entre 6 i 10 persones que hauran d’anar disfressats d’època.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

77 + = 82

Últimes notícies