HomeCulturaNova edició del Delta Chamber Music Festival a Amposta amb música de...

Nova edició del Delta Chamber Music Festival a Amposta amb música de cambra “única i efímera”

La música de cambra tornarà a ser protagonista aquest estiu a Amposta amb la tercera edició del Delta Chamber Music Festival, el Festival Internacional de Música de Cambra, impulsat pels clarinetistes ampostins Laura Ruiz i Pau Rodríguez. Des de fa tres anys Ruiz i Rodríguez, que compten amb una exitosa trajectòria professional com a músics i docents, reuneixen a Amposta músics de prestigi internacional amb l’objectiu d’oferir una sèrie de concerts -tres en aquesta edició- amb l’objectiu d’apropar la música de cambra al públic de les Terres de l’Ebre, més avesat a la música de les grans formacions bandístiques. El Delta Chamber Music Festival es diferencia de la resta perquè no oferix concerts de grups de música ja establerts, sinó que reunix a músics que tocaran per primera i única vegada tots junts. Laura Ruiz i Pau Rodríguez seleccionen cada any els músics que prendran part d’aquesta experiència, “es tracta de músics de molta qualitat, ho sabem perquè hem tocat amb ells o han sigut alumnes nostres”, explica Ruiz, professora catedràtica de clarinet a l’escola Superior de Música de Frankfurt.

Enguany en el Delta Chamber Music Festival participaran 17 músics, es trobaran el dilluns 30 de juliol a Amposta i tindran 5 dies per preparar el repertori dels concerts dels dies 3, 4 i 5 d’agost al Museu de les Terres de l’Ebre. Cada concert serà únic i comptarà amb un repertori diferent. “S’interpretaran peces que pràcticament no es toquen” com l’Idili de Siegfried de R. Wagner per a 13 músics, diu Rodríguez. “El Delta Chamber és tan únic i efímer perquè estos concerts, amb este repertori i estos músics no es tornarà a repetir mai més”, ha conclòs Ruiz.

Enguany, a més dels tres concerts, s’han preparat activitats paral·leles com un taller de cal·ligrafia o passejades filosòfiques. A més, es faran dos concerts previs fora d’Amposta, l’1 d’agost al Poblenou del Delta i el dia 2 a la Ràpita, a la l’Església Nova.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

83 + = 87

Últimes notícies