HomePolíticaL’alcalde i l’alcaldessa més joves de Catalunya són de la Terra Alta

L’alcalde i l’alcaldessa més joves de Catalunya són de la Terra Alta

L’alcalde i l’alcaldessa més joves de Catalunya són de la Terra Alta, un territori rural sovint condicionat políticament per un cert conservadorisme.

Eva Amposta (el Pinell de Brai, 1993) té 25 anys, i des de principis del 2018 és l’alcaldessa del Pinell de Brai. Molt probablement, és la persona més jove de Catalunya que actualment està al capdavant d’un ajuntament. També és la primera alcaldessa de la història del Pinell de Brai, o l’única dona de la Terra Alta que, ara per ara, ocupa este càrrec. Creu que la joventut no ha de ser un fre, tot el contrari, i defensa que la política ha de ser una eina per a canviar i millorar la societat.

Al seu torn, Joaquim Miralles (Arnes, 1992) va nàixer fa 26 anys. Des de fa sis mesos, és l’alcalde d’Arnes, després de substituir en el càrrec l’històric Xavier Pallarès, que portava més de 20 anys al capdavant de l’Ajuntament. Miralles explica que va ser el 2014 quan es va introduir al món de la política: amb poc més de 20 anys, ja va formar part de l’equip de treball de Pallarès. Creu que la política ha d’aportar solucions a la ciutadania: ”El polític ha d’escoltar al poble, no al revés”, reitera. Sembla que tots dos es podrien presentar a la reelecció, tot i que no ho donen per fet.

Miralles està cridat a ser el cap de llista del PDeCAT. Amposta, de l’òrbita d’ICV-Entesa, ho dixa una mica més obert. 

 

Podeu trobar les entrevistes a la pàgina https://www.setmanarilebre.cat/ a la secció  Entrevistes.

Francesc Millan
Francesc Millan
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 2 =

Últimes notícies