HomeOpinió‘Meraki’ de Roberto Olivan i els mexicans Krono Cantus, novetats de la...

‘Meraki’ de Roberto Olivan i els mexicans Krono Cantus, novetats de la programació d’espectacles

La Festa del Renaixement de Tortosa oferix una extensa programació d’espectacles, amb actes propis i produïts per la festa, i d’altres vinguts des de diferents racons d’Europa.

Enguany la gran novetat serà l’espectacle Meraki que el ballarí i coreògraf Roberto Olivan ha produït expressament per a la Festa. Meraki serà un espectacle de circ i dansa que es representarà a la plaça de l’Absis de la catedral de Tortosa. “Jo no treballo normalment amb este tipus d’espectacles de recreació històrica” ,confessava Olivan en una entrevista a l’ebre el passat mes de juny, però va decidir acceptar el “repte” i “posar-li circ i dansa a un imaginari d’època i amb clau d’humor”. Un espectacle que duu el segell de Roberto Olivan i que ell mateix ha estat preparant a Itàlia i Hongria, d’on provenen el grup d’artistes que participen en l’espectacle. Les representacions de Meraki seran el divendres i dissabte a les 20.00 i 23.00 hores a la plaça de l’Absis de la Catedral. El preu de l’entrada és de 5 euros. 
Pel que fa als espectacles fixos i de pagament, continuaran la representació d’obres amb una llarga trajectòria en el marc de la Festa com és La Taberna d’Enrico de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, un clàssic ineludible de la Festa o la Cantina Cantorum del Cor Flumine. 

 

Pas cap a la internacionalització

Entre els centenars d’espectacles d’animació, de música i danses destaca l’empenta cap a la internacionalització de la Festa, amb la presència, per primera vegada, d’una companyia de l’altre costat de l’Atlàntic, concretament de Mèxic amb Kronos Cantus, un grup de recreació històrica que recupera les sonoritats medievals i del Renaixement. Els seus membres tenen una sòlida formació tant musical com historiogràfica i la seua actuació a Tortosa estarà acompanyada per les ballarines de Yeareaj Laila. 

 

També s’estrenarà ‘Et vorago’ que sorpendrà els visitants amb una salsitxa gegant passejant per la ciuta

Enguany en el marc de la Festa hi haurà també l’estrena de l’espectacle de carrer Et Vorago, a càrrec de la companyia francesa La Bet-elgueuse. L’espectacle representa tres cuiners que tiren del carro d’una salsitxa gegant que ha de ser cuinada per al gegant Gargantua. Una altra novetat és l’espectacle que presentarà la companyia francesa Zoolians que amb Quimeres portaran a Tortosa uns personatges fantàstics que murmuren amb un llenguatge estrany, ronc i desconegut.

 Com tots els anys recorreran els carrers de la Tortosa renaixentista  tot tipus de personatges d’època, des de comediants fins a éssers fantàstics. Poden ser bruixes, tafurs o mercaders; marits despitosos, jugadors calamitosos o alegres ballarines; galiots, fugitius o botxins; joves enamorats o vells gasius. Multitud de personatges poblen el paisatge de la Festa i es mesclen amb els visitants, disposats a sorprendre’ls i fer-los passar una bona estona. Els espectacles de carrer són tots gratuïts i es succeïxen al llarg dels dies de la Festa per tots els racons de la ciutat. 

Cinta Accensi
Cinta Accensi
Profesora d'economia
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies