HomeSocietatL’Obra Social “la Caixa” col·labora en la campanya contra la pobresa infantil...

L’Obra Social “la Caixa” col·labora en la campanya contra la pobresa infantil de l’Arxiconfraria Nostra Senyora de la Cinta

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, i el primer Majordom de la Reial Arxiconfraria Nostra Senyora de la Cinta, Javier Colina, han signat avui  un conveni de col·laboració per impulsar la campanya “2018 Any de la Cooperació i la Solidaritat” de l’Arxiconfraria que té com a objectiu, lluitar contra la pobresa infantil a la ciutat de Tortosa. Han assistit també a l’acte, el Prior de la Reial Arxiconfraria, M. Il·ltre. Sr. Josep Mª Membrado i el director de l’oficina Store Tortosa de CaixaBank, Jordi Farré.

L’Obra Social “la Caixa” formalitza una aportació de 10.000€ a la campanya que es destinaran a ajudar a cobrir necessitats dels infants tortosins en risc d’exclusió social mitjançant beques escolars, beques menjador, beques energètiques, beques mèdiques i per a l’adquisició de productes de farmàcia.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha felicitat a la Reial Arxiconfraria Nostra Senyora de la Cinta per aquesta iniciativa solidària a favor de la inclusió social de la infància en situació de pobresa. Masana ha destacat la importància de sumar esforços i treballar en xarxa entre les entitats socials i la resta d’agents del territori per donar una resposta global i integral a les necessitats dels infants i de les seves famílies. El director territorial de CaixaBank a Catalunya ha recordat que els nens i les nenes d’avui són els adults que formaran la societat de demà, per la qual cosa l’atenció a la infància és determinant per aconseguir el seu benestar, però també per construir una societat més justa, equitativa i cohesionada.

El Programa CaixaProinfancia de la Fundació Bancària ”la Caixa” fa deu anys que treballa perquè els menors d’entre 0 i 18 anys en situació de pobresa o exclusió social tinguin les mateixes oportunitats que la resta de joves. El seu objectiu és trencar el cercle de la pobresa que es transmet de pares a fills, i promoure noves formes d’atenció enfocades al desenvolupament social i educatiu a través de recursos com el reforç educatiu, l’educació no formal i el temps lliure, el suport educatiu familiar, l’atenció i teràpia psicosocial i la promoció de la salut. El programa facilita també l’accés a béns bàsics com alimentació, productes d’higiene, equipament escolar, ulleres i audiòfons.

En els seus inicis, CaixaProinfància es va implementar a 11 ciutats i àrees metropolitanes de l’Estat com Barcelona, Madrid i Bilbao, entre d’altres. Durant el curs 2015-2016 es va posar en marxa a les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona i es desenvolupa a Tortosa, El Vendrell i als barris de Ponent i Sant Salvador de la capital tarragonina.

A les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona, CaixaProinfancia disposa de 14 entitats col·laboradores coordinades per la Fundació Esplai Blanquerna a Tortosa, el Casal l’Amic a Tarragona i l’Associació per a la creació d’Estudis i Projectes Socials al Vendrell. A més de l’Esplai Blanquerna, a Tortosa col·laboren amb el programa l’Associació Atzavara-Arrels, la Creu Roja i la Fundació Privada Gentis.

CaixaProinfancia no només potencia el treball en xarxa entre les entitats socials sinó que promou una acció coordinada amb altres agents del territori (ajuntaments, escoles i centres de salut, entre d’altres) per donar una resposta global i integral a les necessitats dels infants i de les seves famílies.

Durant el curs 2017-18, CaixaProinfancia ha arribat a la província de Tarragona a 280 menors i ha comptat amb el suport de 14 entitats socials. A Tortosa s’han atès 96 nens i nenes. A Catalunya, el programa ha ajudat a més de 50.000 menors, als que ha destinat un pressupost superior als 40 milions d’euros.

Durant 2018, any en què CaixaBank celebra el centenari de l’obertura de la primera oficina a Tortosa, l’Obra Social “la Caixa” manté el seu compromís amb la ciutat i el Baix Ebre en els camps social, educatiu, mediambiental, de la salut i cultural.

La lluita contra la pobresa i l’exclusió és una línia d’actuació prioritària per a l’entitat financera. L’objectiu és donar resposta a les necessitats socials més urgents. Al Baix Ebre això es concreta en accions com el suport al projecte Tiquet Fresc del Consell Comarcal, que facilita a les famílies en risc d’exclusió tiquets de consum per adquirir productes frescos i que arriba cada any a més de 650 famílies del Baix Ebre. L’Obra Social “la Caixa” col·labora també amb els programes d’atenció social de Càritas –com El futur a la motxil·la, que facilita material i seguiment escolar a nens de 3 a 18 anys- i Creu Roja, entre d’altres entitats.

En el camp de la integració social i laboral destaquem la col·laboració, a través del Programa Incorpora, amb la Fundació Privada Gentis i la Fundació Pere Mata, que treballen per a la integració laboral de persones amb discapacitat i en risc d’exclusió a les Terres de l’Ebre. L’Obra Social “la Caixa” ha donat suport també a altres entitats com la Fundació Tutelar de les Terres de l’Ebre.

En l’àmbit de la integració social, cal destacar que Tortosa és un dels 39 territoris de l’Estat amb una alta diversitat cultural en els que la Fundació Bancària “la Caixa” aplica el Programa d’Intervenció Comunitària Intercultural, que té com a objectiu fomentar la integració, la cohesió social i la convivència entre persones de diferents orígens i cultures.

El suport a les persones grans és una línia d’actuació destacada. L’Obra Social “la Caixa” disposa de 5 centres de gent gran, propis o en conveni amb altres administracions, a la comarca. Concretament als municipis Tortosa, Camarles, Deltebre, El Perelló i Roquetes. També s’ha col·laborat amb entitats com la residència Sant Miquel Arcàngel de Tortosa. Altres programes per a millorar la salut de les persones grans als que s’ha donat suport han estat els tallers d’estimulació cognitiva que ofereix l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de les Terres de l’Ebre a persones amb deteriorament cognitiu.

A nivell de salut, destaquem la CiberCaixa de l’Hospital Verge de la Cinta, un espai que ofereix activitats i distracció als nens i nenes ingressats en el centre hospitalari i que dinamitzen els voluntaris de “la Caixa”.

El compromís de l’Obra Social amb l’educació i la formació a la comarca del Baix Ebre és d’important rellevància. A Tortosa s’ha concretat en la participació de nombroses escoles de la comarca als programes de la plataforma educativa de l’Obra Social “la Caixa” EduCaixa i en el suport als cursos formatius per a persones grans de la Universitat Rovira i Virgili –Campus Terres de l’Ebre- i de la UNED.

L’Obra Social “la Caixa” ha donat també el seu suport a la cultura i a la conservació del patrimoni col·laborant, entre d’altres entitats, amb l’Orfeó Tortosí i amb la Reial Arxiconfraria Nostra Senyora de la Cinta i la restauració de la Capella de la Cinta de la Catedral de Tortosa.

I a nivell mediambiental, s’ha treballat de la mà amb la Diputació de Tarragona en la recuperació de nombrosos espais de la comarca com les serres de Cardó-Boix o els boscos del Parc Natural dels Ports.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 2 =

Últimes notícies