HomeSocietatTanca el Convent de les Serves de Tortosa

Tanca el Convent de les Serves de Tortosa

Qui haja passejat pel carrer Cervantes de Tortosa darrerament amb els ulls oberts haurà vist un cartell a la porta del convent de les Serves de Jesús que anuncia que marxen de la ciutat, després de 122 anys. “Hem meditat molt esta decisió, ens ha costat moltíssim i no ha sigut gens fàcil. Però no veiem una altra solució i l’hem pres amb tot el dolor del nostre cor. És molt dolorós tancar”, explica Maria Jesús Gómez, superiora provincial. “Hi ha una crisi en la vocació, i no hi ha suficients persones per a totes les necessitats”.

Les Serves de Jesús marxen, així, després de 122 anys d’història al cor de Tortosa. La manca de relleu generacional obliga a marxar les sis germanes que queden al convent, de mitjana d’edat de 80 anys, i deixa vuit un edifici de gran valor en ple eixample de Tortosa.

La missió de la congregació és la de cuidar els malalts. L’última assistència feta per les Serves va ser fa un any. “Ens van cridar per a fer el torn de nit i assistir malalts a la residència de les Germanes de la Consolació, a Jesús”, detalla la superiora.

Amb el tancament del convent, les sis germanes es reubicaran en altres convents on l’ordre té presència com Saragossa, Barcelona, Madrid, Castelló o Bilbao.

 

Convent de l’eixample de Tortosa | Núria Caro

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies