HomeEsportsTota l'actualitat dels equips ebrencs d'handbol 2018-2019

Tota l’actualitat dels equips ebrencs d’handbol 2018-2019

L’Amposta Lagrama tindrà de nou un inici força complicat a la Divisió d’Honor de Plata de l’handbol femení espanyol. Realitzat el sorteig a la seu de la Federació Espanyola, va quedar confeccionat el calendari de la propera temporada, que començarà el 16 de setembre del 2018 i finalitzarà el 7 d’abril del 2019. A la primera jornada el conjunt ampostí viatjarà a la pista del Sant Quirze, i en la segona debutarà al seu pavelló per a rebre l’Elda Prestigio, i finalitzarà la competició desplaçant-se per a jugar davant el Mislatà valencià.

Al grup C, amb 14 equips, vuit de catalans, quatre de valencians, i un de balear i aragonès, al costat de l’Amposta Lagrama hi seran el BM Dominicos de Saragossa, HC Puchi d’Eivissa, que va renunciar a la Divisió Honor tot i haver-se mantingut, H. Sant Quirze, BM La Roca, H. Sant Vicent, CH Sant Joan Despí, Joventut Mataró, OAR Gràcia de Sabadell, Associació Lleidatana, que tot i el descens continua mantenint-se, CB Elda Prestigi, CD Agustinos d’Alacant, BM Benidorm, que acaba de pujar i H. Mislata.
La junta directiva del CH Amposta està començant a confeccionar la plantilla, on no hi haurà massa novetats, com indica el tècnic rapitenc Mateu Castellà, que seguirà una temporada més al capdavant de l’equip “encara estem pendents de la decisió d’algunes jugadores, però si no hi ha sorpreses, mantindrem el bloc de la passada campanya, donant  major protagonisme a les més joves que tindran major experiència “. També té bastant clar que variaran els plantejaments “no vull posar massa pressió a les jugadores, sortirem amb el principal objectiu de consolidar-nos de nou en la categoria i millorar el nostre joc, després ja veurem a què podem aspirar, ja que dependrà d’alguns factors, sobretot de la disponibilitat que podran tenir les jugadores per entrenar “.

Està convençut que serà una temporada més complicada que l’anterior “intuïxo un grup on predomine encara més la igualtat, no crec que hi haja un equip com en la passada campanya, el Morvedre, que des de l’inici va donar mostres de superioritat, i no hi haurà cap rival fàcil, tots els partits seran complicats “. Tampoc va donar importància a l’inici del calendari “al final ens hem d’enfrontar a tots els equips, i en la passada temporada encara va ser pitjor, ja que vam tenir el Morvedre, Mislata i La Salut de Tenerife, per a començar; l’important és competir amb les màxima garanties des del primer dia “.

La plantilla començarà les sessions de pretemporada el 20 d’agost, finalitzades les Festes Majors d’Amposta i té previst jugar un triangular de preparació i abans un amistós, curiosament davant el Sant Quirze, el seu primer rival a la lliga.

 

Els ebrencs ja tenen rivals

El debut del Centre d’Esports Tortosa a la Segona Catalana masculina, després del seu brillant ascens, serà una de les principals novetats de la propera temporada, en la qual finalment també s’ha produït una notícia molt positiva per a l’handbol ebrenc: la permanència del sènior del CH Ascó, que continuarà a la Lliga Catalana juntament amb l’HC Perelló, ja que s’ha vist beneficiat per la continuïtat de l’Associació Lleidatana a la Divisió d’Honor de Plata, i no consumarà el descens com estava estipulat per la seua classificació.

 

Ascó i Perelló a Lliga Catalana

L’HC Perelló, que intentarà repetir l’excel·lent campanya realitzada en la temporada del seu ascens, i l’HC Ascó, que buscarà consolidar-se sense tants problemas, seran els dos representants ebrencs a la Lliga Catalana, en un grup de 14 equips, que començarà el 29 de setembre. Els equips ebrencs tindran com a rivals el Vilamajor, Cooperativa Sant Boi, Lleida Pardinyes, Gavà, Canovelles, Granollers At., La Roca B, Les Franqueses, Palautordera, Sant Vicenç B, OAR Gràcia B i Banyoles, estos tres darrers ascendits de Primera Catalana. En la primera jornada es desplaçaran el Perelló a la pista del Vilamajor i l’Ascó a les Franqueses.

La Primera Catalana amb HC Ascó “B” i Centre d’Esports Tortosa començarà el 6 d’octubre i el conjunt riberenc estarà al grup A, amb  Vilanova del Camí, BCN Sants, Montbui, Salle Montcada, Sant Esteve de Palautordera, Polinyà i Tàrrega. El primer partit serà a la Salle Montcada.

El CE Tortosa forma part del grup B, amb Sant Joan Despí B, Terrassa, Sant Cugat, Santpedor, Lleida Pardinyes B, Cornellà, Rubí, Cardedeu i Joventut Mataró B. En la primera jornada el conjunt tortosí jugarà a la pista del Joventut Mataró B.

En els restants dos grups hi haurà, al C, Sant Esteve Sesrovires, La Garriga, Torró d’Agramunt, Llavaneres Caldes d’Estrac, Martorell, Molins de Rei, Guissona, Esplugues, Riudellots i GEiEG, i al D, UE Sarrià, Ribes, Garbí Palafrugell, Tarragona, Cerdanyola, Martorell B, Pau Casals, Cooperativa Sant Boi B, Cerdanyola B.

La competició s’ha vist incrementada amb 9 equips, tot i que alguns siguen retorns. Només han deixat la competició Joventut La Llagosta, Vilamajor B i Vilanova del Camí B.

A l final els tres primers de cada grup disputaran la segona fase en dos grups de 6 i després el TOP-4 per a decidir els tres equips que pugen a Lliga. Els altres 9 ja estaran a Primera Catalana 2018-19. Els quatre quarts classificats disputaran una lliga a doble volta per a decidir els altres dos equips que completaran els de Primera Catalana 2018-19. El Centre d’Esports Tortosa.

 

Debut tortosí a Segona

El sènior del Centre d’Esports Tortosa debuta a Segona Catalana, que començarà el 6 d’octubre, i on formalment ha estat integrat dins del grup A, amb els equips de La Garriga (descendit de Primera Catalana), Palautordera B, Cerdanyola, Súria, Llavaneres Caldes d’Estrac, Joventut Mataró B, Poblenou B, Sant Martí Adrianenc C, OAR Gràcia B, Cornellà, i Tortosa, Ribes, BCN Sants i Rubí, que van pujar de Tercera. El primer partit dels tortosins serà a la seua pista, que rebrà el Poble Nou B.

A l’altre grup hi ha els equips del  Bordils C, i Banyoles B, descendits de Primera Catalana, Sarrià B, Valldoreix, Sant Fost, Sant Joan Despí B, Ègara, Martorell, Sant Cugat C, Sant Quirze B, i els acabats d’ascendir: Escola Pia Granollers, Esplais Empordà, Terrassa B i Molins B, que han pujat de Tercera.

Enric Alguero
Enric Alguero
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

89 + = 96

Últimes notícies