HomeHistòriaInauguren un quadre en honor al brigadista que va creuar l’Ebre amb...

Inauguren un quadre en honor al brigadista que va creuar l’Ebre amb una senyera durant la Guerra Civil

Micheál O’Riordan creuava el riu amb una senyera durant la Batalla de l’Ebre, a l’alçada de Vinebre. Seria un dels records que el marcarien més de la guerra i que, fins fa pocs anys, encara recordava una i altra vegada en la seua residència a Irlanda.

Per a retre homenatge a este  emblemàtic combatent, membre de la famosa columna Collony de 15a brigada, la Comissió per la dignitat ha inaugurat al Centre d’Estudis de la Batalla de l’Ebre (CEBE), a Gandesa, un quadre que il·lustra el moment de creuar l’Ebre, enarborant la senyera, la matinada del 25 de juliol del 1938, quan tenia vint anys. L’acte va comptar amb la presència del fill del brigadista homenatjat, que ha fet un perfil del seu pare, mort l’any 2006, i ha interpretat una cançó en la seua memòria.

La Comissió de la Dignitat va voler retre homenatge a este brigadista l’any que es complixen 80 anys de la Batalla de l’Ebre. Per a fer-ho, va endegar una campanya de Verkami, on van recollir 2.000 euros per a poder tirar endavant este quadre.

La Comissió per la Dignitat, fundada l’any 2002, és una entitat sense afany de lucre, presidida per l’activista Toni Strubell, amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica i posar llum sobre els crims i els abusos del règim franquista.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 12 = 18

Últimes notícies