HomeSocietatEl Parc Natural intentarà salinitzar l’àmbit on es va detectar la granota...

El Parc Natural intentarà salinitzar l’àmbit on es va detectar la granota toro

La Generalitat de Catalunya va confirmar fa poques setmanes la reproducció per primer cop a Catalunya de la granota toro, espècie invasora originària de l’Amèrica del Nord i considerada una de les 100 espècies invasores més nocives del món, pel seu impacte ecològic. La granota toro depreda altres espècies autòctones i en desplaça d’altres.

Des del Parc Natural del Delta de l’Ebre s’està duent a terme una primera fase de control de la granota consistent en la captura tant d’adults com de capgrossos detectats a les llacunes.

Francesc Vidal, director del Parc Natural del Delta de l’Ebre recorda, en una entrevista a Canal Terres de l’Ebre, que “és una espècie que pot arribar a pesar un quilo, que és molt voraç i que menja altres granotes, peixos, ratolins, insectes, cries d’aus i tot el que li passa pel davant”.

Vidal reconeix que han trobat pocs adults i moltes cries, tot i que han vist adults i cries dins de l’aigua que són complicades de capturar o controlar. Una de les possibles solucions aportades per Vidal és la salinització: “Intentarem que l’hàbitat no els siga favorable i quan puguem intentarem salinitzar la zona on es troben, a veure si els afecta i podem eliminar les cries que estan dins de l’aigua i són molt difícils de capturar”.

El director del Parc Natural del Delta de l’Ebre lamenta que la granota toro siga una espècie invasora més a afegir al nombre d’espècies detectades en els darrers anys com el caragol poma o el cranc blau: “En les tasques de captura de les granotes a les llacunes, ens surten crancs blaus per tot arreu. N’hi ha més dels que ens pensàvem i poden produir molts danys a les espècies autòctones”. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 2 =

Últimes notícies