HomeSocietatEl Baix Ebre i el Montsià tindran una planta de tria d’envasos...

El Baix Ebre i el Montsià tindran una planta de tria d’envasos per a abaratir el reciclatge

La pròxima tardor entrarà en funcionament al polígon industrial Catalunya Sud, a l’Aldea, una planta de transferència d’envasos lleugers impulsada pel Consell Comarcal del Baix Ebre. L’objectiu de la planta, que donarà servei a les comarques del Baix Ebre i el Montsià, és reduir la quantitat d’impropis (residus dipositats incorrectament en el contenidor d’envasos) i millorar la logística actual de la transferència d’envasos per a reduir el nombre de viatges a la planta de triatge de Grinyó, a Constantí. Actualment el nivell d’impropis al Montsià és del 40 per cent i al Baix Ebre, del 30 per cent. L’objectiu és que el nombre d’impropis es situe per sota del 25 per cent. Es preveu que la planta puga arribar a gestionar anualment fins a 4.000 tones d’envasos, millorar la gestió dels residus i optimitzar els recursos dels ajuntaments per a abaratir el cost del reciclatge actual.

Esta infraestructura de recollida selectiva està finançada per l’empresa Ecoembes (Ecoembalajes España SA), que hi aporta 350.000 euros, i el Consorci de Residus del Baix Ebre (REBE) -actualment en fase de liquidació- que n’assumix la resta. La presidenta del Consell Comarcal, Sandra Zaragoza, ha agraït als ajuntaments del Baix Ebre la renúncia que han fet als diners que els pertocaven de la liquidació del REBE per a destinar-los al finançament d’esta planta i ha insistit en l’objectiu principal de “reduir costos” en la gestió de residus. Les obres tindran un cost de 657.112,93 euros i estaran enllestides a l’octubre.

La planta de transferència d’envasos lleugers amb triatge d’impropis constarà d’una nau en forma rectangular de 943 m2, d’una àrea de descàrrega, una cinta transportadora metàl·lica equipada amb un espai de triatge i una estació compactadora. La nova infraestructura s’ubica en una parcel·la de 60.387 m2, que ha estat cedida per l’Ajuntament de l’Aldea. El terreny es troba al costat de les actuals instal·lacions de gestió de residus del Baix Ebre: la planta de recollida i  transferència de residus sòlids urbans, la deixalleria municipal i el Parc Ambiental de l’Aldea. Precisament, l’alcalde de l’Aldea i vicepresident del Consell Comarcal, Dani Andreu, ha remarcat el benefici que significa per a la gestió i l’estalvi de recursos el fet que esta nova planta estiga ubicada en este pol de tractament de residus del polígon Catalunya Sud.

“D’esta manera centralitzem la gestió dels residus de les dos comarques en dos eixos centrals que són l’Aldea i mas de Barberans”.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 2 =

Últimes notícies