HomeSocietatEl Parc Natural del Delta construïx una tanca de 6 quilòmetres per...

El Parc Natural del Delta construïx una tanca de 6 quilòmetres per aïllar la granota toro

El Parc Natural del Delta de l’Ebre finalitzarà esta setmana els treballs de construcció d’una tanca perimetral de 6.000 metres a la zona on ara fa unes setmanes es va confirmar la presència de la granota toro, una de les 100 espècies invasores més perilloses del planeta. La mesura pretén aïllar els exemplars adults i es combinarà amb la salinització del medi aquàtic per tal d’eliminar els capgrossos.

Fins al passat 2 d’agost els tècnics del Parc Natural del Delta de l’Ebre havien capturat 882 capgrossos d’esta espècie a la zona. De moment, però, no s’ha capturat cap adult ni s’han sentit raucar des de fa ja 4 setmanes, segurament perquè ha acabat l’època de reproducció de l’espècie, segons ha informat el Parc. Tampoc s’ha capturat ni escoltat cap individu de granota toro en el perímetre exterior del focus. Davant la possibilitat que amb l’arribada de pluges o la salinització de les llacunes els exemplars adults poguessen sortir del perímetre establert el Parc natural va decidir la construcció de la tanca perimetral per aïllar l’animal.

La tanca perimetral per aïllar la granota toro s’ha construït amb el finançament de l’empresa pública Forestal Catalana que també ha posat els mitjans tècnics, així com amb la col·laboració de voluntaris del Parc Natural, voluntaris de l’entitat ecologista SEO/Birdlife i amb la col·laboració de membres de l’entitat esportiva Xino-Xano de Deltebre. Dimecres, 8 d’agost, hi van treballar més de 25 persones.

El pròxim pas serà salinitzar el medi aquàtic de la zona i eliminar els capgrossos que es troben dins l’aigua.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies