HomeJustíciaL’Ajuntament d’Alcanar no negociarà cap indemnització amb els veïns de Turov

L’Ajuntament d’Alcanar no negociarà cap indemnització amb els veïns de Turov

L’Ajuntament d’Alcanar no negociarà cap indemnització amb els propietaris dels apartaments del complex urbanístic Turov, declarat il·legal i pendent d’enderroc. “És un problema greu i ho entenem, però malauradament no podem fer res fora del procediment establert” ha assegurat l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, després que els propietaris de 17 dels habitatges fessen públic un comunicat la setmana passada en el qual reclamaven que l’Ajuntament els fes una proposta d’indemnització per danys i perjudicis, “al més aviat possible”. 

“Seguirem el procediment, pas per pas, amb total respecte pels veïns, però no podem perdre la calma”, ha dit l’alcalde, que descarta que hi puga existir cap acord entre el govern municipal i els propietaris. Montserrat insistix que se seguirà estrictament el procediment legal i que l’equip jurídic de l’Ajuntament estudiarà les peticions d’indemnització que han fet els propietaris i respondrà un per un als veïns afectats. A més, l’aclalde ha assegurat que no es farà cap pas fora del procediment legal a seguir per a evitar incórrer en il·legalitats i ha recordat que el principal objectiu del govern municipal és salvaguardar els interessos de l’Ajuntament. “El procediment a seguir està taxat i és impossible negociar res”, ha reblat.

L’alcalde no descarta que el cas puga acabar al jutjat: “Si arriba una sentència que ens diu que hem de pagar, ho farem , com vam fer amb la promotora Turov”, ha conclòs.

la petició dels veïns Segons ha explicat l’advocat de 17 propietaris de les cases il·legals del cas Turov d’Alcanar Platja, Llorenç Cortadella, la petició perquè es fixe una indemnització per part de l’Ajuntament la van presentar els seus representats entre els mesos d’abril i maig d’enguany. Els veïns han optat  per reclamar el rescabalament presentant un expedient de responsabilitat patrimonial directament a l’Ajuntament. Segons l’advocat el consistori té sis mesos -fins al novembre- per a fixar la quantitat a pagar, una xifra a la qual els propietaris podrien presentar al·legacions. Segons l’advocat la  xifra “mínima” a partir de la qual s’hauria de fixar les indemnitzacions és d’1.068.769,03 euros, la quantitat que ha hagut de pagar l’Ajuntament d’Alcanar a la promotora de les obres, Turov SL, per 8 dels 32 pisos que no havien venut. “Ha de ser el mínim perquè a més està fixat per un pèrit judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i té un plus d’objectivitat perquè no ha estat escollit per cap de les parts. Partim d’esta xifra i hi afegim els danys morals que entenem que han patit els propietaris per veure’s privats de la seua propietat”, ha defensat l’advocat en declaracions a l’ACN.

Els veïns reclamen una solució ràpida tenint en compte que els habitatges han de ser enderrocats -en compliment d’una sentència del tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 2015- i que per a molts dels veïns estos habitatges són el seu domicili habitual. A més, reclama que tots hagen cobrat abans de fer efectiu l’enderrocament: “No només els que tenen residència habitual, sinó tots han de tenir els diners assegurats abans d’enderrocar-los la casa”. 

En el cas dels veïns que viuen habitualment a la zona, l’advocat ha reclamat que o bé se’ls paga els primers o bé se’ls oferix un habitatge alternatiu per part del consistori, un habitatge social fins que puguen comprar o llogar-ne un altre de nou.

L’Ajuntament d’Alcanar va adjudicar al febrer del 2017 les obres d’enderrocament de tot el complex urbanístic de 32 habitatges, situat a la urbanització Serramar d’Alcanar platja. Ara és l’empresa adjudicatària la que ha de fer efectiva la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 2015 confirmant l’ordre d’enderroc emesa pel jutjat número 2 de Tarragona l’any 2012.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

57 + = 60

Últimes notícies