HomeCulturaPart de l’antic balneari del Porcar obrirà el 2019 com a Centre...

Part de l’antic balneari del Porcar obrirà el 2019 com a Centre de les Tres Cultures

L’antic balneari del Porcar tornarà a ser un centre d’atracció turística de la ciutat, tal com ho va ser entre els segles XIX i primer terç del XX, quan funcionava com un centre vacacional de primer ordre. A principis del 2019 obrirà portes en este espai el Centre de les Tres Cultures, que explicarà la convivència històrica entre cristians, musulmans i jueus a la ciutat. Este nou equipament acollirà la museografia que hi havia al Centre d’Acollida Turística (CAT), situat a l’entrada de Tortosa per la C-42. L’accés es farà pels Jardins del Príncep, travessant un antic túnel que hi ha sota el carrer Figuereta, i tindrà sortida pel Call Jueu per la Travessera Vilanova. “La ubicació d’este nou Centre de les Tres Cultures a l’antic balneari del Porcar ens permetrà penetrar al Call Jueu a través d’un actiu turístic com són els Jardins del Príncep”, ha dit l’alcaldessa, Meritxell Roigé.

L’actuació que es farà al complex de l’antic balneari per a acollir el Centre de les Tres Cultures consistirà a enderrocar dos antigues edificacions en estat ruïnós i en este espai construir un nou edifici de planta baixa més dos que acollirà el nou centre turístic. En l’espai buit que quedarà s’adequarà una plaça pública. Els treballs ja han començat amb el desbrossament d’este espai que estava envaït per vegetació i arbres i seguiran amb l’enderroc de dos dels immobles. El termini d’execució dels treballs és de 6 mesos i les obres tindran un cost de 227.000 euros, als quals caldrà sumar 37.000 euros més en enderrocs.

Tan aviat estiguen enllestits els treballs, només caldrà traslladar la museografia del CAT i obrir l’espai. El seu accés estarà regulat per l’entrada als Jardins del Príncep.

“Esta actuació respon a la voluntat de continuar actuant al balneari i als Jardins del Príncep, tal com consta al Pla d’acció municipal”, ha explicat l’alcaldessa que ha recordat que davant la “importància arquitectònica, històrica  i també turística d’este espai” s’ha fet actuacions com la rehabilitació de les escultures de Santiago de Santiago, la recuperació de la deu d’aigua de l’Esperança o de la muralla del segle XVI.

Tot i que de moment no s’actuarà a l’edifici principal del balneari, el de la torre, l’alcaldessa ha insistit que podria ser rehabilitat més endavant

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies