HomeCulturaVersadors, sonadors i balladors de bureo, protagonistes a l’Ebre Folk Roquetes 2018.

Versadors, sonadors i balladors de bureo, protagonistes a l’Ebre Folk Roquetes 2018.

El dissabte 18 d’agost de 10 h a 11 h a l’Escola de Música Tradicional Lo Canalero, situada a l’antic ajuntament, es portarà a terme un taller de dansa per aprendre el Ball de Bot Mallorquí i el Ball de Bureo. A les 17 h a l’Hort de Cruells es farà la presentació del número 39 de la revista de cultura popular Caramella a càrrec de Josep Vicent Frechina, crític musical i literari, musicòleg, estudiós de la música i la cultura popular. També a l’Hort de Cruells, a les 22 h es realitzarà un Bureo, un aplec de sonadors amb la participació de la Rondalla dels Ports i la Cuadrilla “Estamos de Huerta” de Múrcia.

El diumenge 19  a les 22 h a l’Hort de Cruells es celebrarà una Vetlada de Versadors, amb la participació de Juanito Aragonés, Antònia Nicolau “Pipiu” (Mallorca). Sofia de la Ribera i Àlex lo Cantador, Imma de Sopa, Dolors de Carasol i Lluís de Corretjoles, Sílvia Ampolla i la Fardatxa. Totes les activitats són gratuïtes.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Roquetes, Sisco Ollé, ha lloat el cartell d’actuacions i activitats programades aquest any a l’Ebre Folk, que recordava va néixer ara fa tres anys de la iniciativa que va tenir l’Escola de Música Tradicional Lo Canalero, de celebrar unes jornades sobre la cançó improvisada i el ball de la jota, on es va convidar a participar a diferents grups d’arreu de l’Estat que es dedicaven a fer cançó improvisada i balls de jota.

Per la seva part Sergi Masip, director de l’Escola de Música Tradicional Lo Canalero i membre d’Espai de So, entitats organitzadores de l’Ebre Folk, qualifica la situació actual dels versadors a les Terres de l’Ebre, d’un cert ressorgiment de la poesia cantada amb l’aparició de nous cantadors, tot i que creu que s’hauria de promoure encara més aquesta afició pel folklore tradicional, organitzant diverses activitats a les escoles i instituts per donar a conèixer aquesta cultura popular.

L’Escola de Música Tradicional Lo Canalero, ubicada a l’antic ajuntament de Roquetes, ofereix cursos de guitarra, guitarró, bandúrria, dolçaina, de balls tradicionals i també s’ensenya a cantar i a improvisar. A l’Escola a més, també es fan instruments de percussió, castanyoles i panderetes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

58 + = 59

Últimes notícies