La Lira Ampostina porta l’espectacle ‘Contr@band@’ a l’Ésdansa de la Garrotxa

La banda ampostina actua amb l’Esbart Sant Martí de Barcelona en una obra que reivindica el paper de les bandes de música

Terres de l'Ebre

La Lira Ampostina porta l’espectacle ‘Contr@band@’ a l’Ésdansa de la Garrotxa
La Lira Ampostina porta l’espectacle ‘Contr@band@’ a l’Ésdansa de la Garrotxa

La 36a edició del Festival Ésdansa de Les Preses a la Garrotxa comptarà enguany en el seu espectacle inaugural amb Contr@band@ de La Lira Ampostina i l’Esbart Sant Martí de Barcelona, i que mostra la simbiosi entre la dansa d’arrel tradicional i la música de banda.

L’espectacle Contr@band@ naix amb l’objectiu de reivindicar el paper de les bandes de música dins el món de la cultura popular. Contr@band@ suposa un canvi trencador de la percepció que sempre s'ha tingut de la dansa tradicional, la qual acostuma a anar acompanyada per una formació de cobla, i proposa escoltar d'una altra manera la sonoritat especial de moltes danses i cançons catalanes que les fan ideals per a ser interpretades per una banda.


Dins el repertori de l’espectacle hi ha un seguit de músiques que tradicionalment han estat tocades per cobla com Puigsoliu del mestre Joaquim Serra o La Patum, composta per Joan Lluís Moraleda. Contr@band@ també inclou algunes obres del mateix compositor com Tirant lo Blanc, Ou Còsmic o El Diable Alegre.


Ésdansa és un festival dedicat a la dansa d’arrel tradicional que compta amb una llarga trajectòria. Enguany se celebrarà entre el 20 i el 26 d’agost a la població de Les Preses, a la Garrotxa. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article