HomeCulturaLa Lira Ampostina porta l’espectacle ‘Contr@band@’ a l’Ésdansa de la Garrotxa

La Lira Ampostina porta l’espectacle ‘Contr@band@’ a l’Ésdansa de la Garrotxa

La 36a edició del Festival Ésdansa de Les Preses a la Garrotxa comptarà enguany en el seu espectacle inaugural amb Contr@band@ de La Lira Ampostina i l’Esbart Sant Martí de Barcelona, i que mostra la simbiosi entre la dansa d’arrel tradicional i la música de banda.

L’espectacle Contr@band@ naix amb l’objectiu de reivindicar el paper de les bandes de música dins el món de la cultura popular. Contr@band@ suposa un canvi trencador de la percepció que sempre s’ha tingut de la dansa tradicional, la qual acostuma a anar acompanyada per una formació de cobla, i proposa escoltar d’una altra manera la sonoritat especial de moltes danses i cançons catalanes que les fan ideals per a ser interpretades per una banda.

Dins el repertori de l’espectacle hi ha un seguit de músiques que tradicionalment han estat tocades per cobla com Puigsoliu del mestre Joaquim Serra o La Patum, composta per Joan Lluís Moraleda. Contr@band@ també inclou algunes obres del mateix compositor com Tirant lo Blanc, Ou Còsmic o El Diable Alegre.

Ésdansa és un festival dedicat a la dansa d’arrel tradicional que compta amb una llarga trajectòria. Enguany se celebrarà entre el 20 i el 26 d’agost a la població de Les Preses, a la Garrotxa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 4 =

Últimes notícies