HomeSocietatDos farmàcies de Tortosa s’adherixen a l’Alletafarma i ajuden les mares lactants

Dos farmàcies de Tortosa s’adherixen a l’Alletafarma i ajuden les mares lactants

Durant els sis primers mesos de vida d’un nadó, l’Organització Mundial de la Salut recomana com a única alimentació la lactància materna per tal d’aconseguir un creixement i una salut òptima de l’infant. Per tal de promocionar i protegir la lactància materna des de la farmàcia comunitària, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) ha impulsat el programa Alletafarma, mitjançant un grup de treball de farmacèutics de la zona.

Esta iniciativa és un servei que garantix formació i suport a les mares que es troben dins del procés de lactància. Cada farmàcia que presta este servei està identificada amb el distintiu ‘Alletafarma, punt de suport a la lactància materna’ i ha superat un curs de formació realitzat per llevadores i pediatres.

Des de l’1 d’agost, este programa s’ha posat en marxa a 23 establiments repartits entre 15 poblacions de la província de Tarragona, entre les quals hi ha tres municipis del territori ebrenc: l’Ametlla de Mar, Santa Bàrbara i Tortosa.

La farmàcia de Gamundi i la de Bertomeu Lázaro són les dues farmàcies de Tortosa que donen cobertura a les mares lactants i els oferixen material didàctic per tal d’informar-les sobre els problemes o situacions quotidians que poden aparèixer durant esta època, com per exemple l’agafament al pit, crisi o brot de creixement, la pujada de llet, entre d’altres, i expliquen les possibles solucions.

Les farmàcies Alletafarma no pretenen substituir la feina de les llevadores, sinó ser el punt sanitari més proper al pacient, ja que d’acord amb l’actual llei d’ordenació farmacèutica, un 99% de la població té una farmàcia a la seua localitat. En cas que els problemes siguen complicats, els farmacèutics deriven a les mares en procés de lactància a les llevadores, als metges o als ginecòlegs.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 53 = 59

Últimes notícies