HomeSocietatLes Festes Majors de la Sénia retran homenatge a les pubilles, dames...

Les Festes Majors de la Sénia retran homenatge a les pubilles, dames i acompanyants del 1969 al 1973

En un programa d’activitats replet on no hi falten els actes més esperats, enguany però la gran novetat és l’homenatge que es realitzarà el dimecres 22 d’agost a les pubilles, dames i acompanyants de les festes majors dels anys 1969, 1970, 1971, 1972 i 1973, a les 22.30 h al Centre Marcel·lí Domingo per a fer la sortida  amb la banda de l’Agrupació Musical Senienca fins al Parc Municipal, on es durà a terme l’acte.

El tret de sortida a les festes el faran les campanes al vol i el llançament de coets i trabucs de confeti a partir de les 12 h a la plaça Major. No serà, però, fins a les 22.30 h quan sortirà la comitiva oficial del pregó des del centre Marcel·lí Domingo fins al mateix Parc Municipal, on tindrà lloc la proclamació de les pubilles, dames i acompanyants d’este 2018 i el pregó, que recau enguany a la senienca absent Isabel Garcia Sabater.

Durant els 10 dies de festa no hi faltaran els actes més esperats i característics d’estes festes. D’una banda les curses de cavalls i burros el dimarts, el dijous i, com a plat fort, el dissabte amb els Grans Premis Pura Sang Anglesos. El públic, a més, també podrà apostar pels cavalls participants durant aquestes curses per a entrar a sortejos de productes locals. Tot i això, el primer diumenge, el 19 d’agost, es presentaran els animals que competiran durant estos tres dies a la plaça de bous Clot de Pedrenya per a proclamar a miss burreta elegant i míster burret eixerit.  Tampoc hi faltaran les tardes de bous diumenge, ambdós dilluns 20 i 27 d’agost, i el divendres.

Enguany, en el marc de les festes majors, se celebrarà el 47è Concurs de Pintura Ràpida Josep Martí Roca, que s’encetarà el diumenge 19 d’agost, dia del senienc absent, així com el 51è Trofeu Sant Bertomeu de la Cursa Ciclista Vila de la Sénia el dimarts 21 d’agost. Sense deixar els esports, el diumenge 19 d’agost tindrà lloc el també tradicional XXIX Trofeu Vila de la Sénia entre els equips C.F La Sénia i el C.F Sant Jordi a partir de les 18 h. Finalment, sobre les activitats esportives també s’organitza la XIX Cursa Urbana i XIV Memorial Josep Martí Gisbert a les 19 h a la plaça Major.

Entre els actes culturals hi destaca l’exposició Lo cinema a la Sénia a la Sala Rosa de la Casa de Cultura, visitable des del 16 d’agost i fins al 19 d’agost en horari de 19 h a 21 h, així com també l’exposició “Temps de Flors a la Sénia” amb 15 plaquetones i representacions florals provinents de Temps de Flors a Girona, el dilluns 20 d’agost a les 11 h a la Casa de l’Artista en Terres de Cruïlla. L’exposició romandrà oberta fins al divendres 24 d’agost d’11 h a 14 h, quan també es podrà veure el videoclip Soli Celli, rodat entre la Sénia, París i el paratge del Molí la Vella.

El teatre hi serà present un any més el dissabte 25 d’agost amb l’obra “Políticament incorrecte”, a càrrec de la Coordinadora de Grups de Teatre Amateur del Baix Ebre i Montsià, a la Casa de Cultura. Dissabte el foc també farà acte de presència a les 21.30 h amb el Correfoc de la Colla de Diables i Tambors Lo Golafre de Remolins.

Per a acomiadar la festa el diumenge 26 d’agost tindrà lloc la desfilada de carrosses, la cantada d’havaneres amb el grup “BALANDRA” de Reus i el castell de focs artificials amb Pirotècnia Tomàs. Tot i això, els més resistents encara gaudiran un dia més d’activitats amb el dilluns 27 d’agost amb l’excursió a Sant Pere, la cagada del Manso i una tarda més de bous a càrrec de la penya taurina de la població.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 84

Últimes notícies