HomeMedi AmbientEl projecte “Els Ports, Natura i Art” proposa un nou itinerari nocturn...

El projecte “Els Ports, Natura i Art” proposa un nou itinerari nocturn d’art efímer als Ports de Paüls

Art efímer enmig de la natura salvatge i colpidora del massís del Port en versió capvespre. Aquesta és la segona proposta dins d’aquest 2018 del projecte Els Ports, Natura i Art dirigit per l’artista Sergi Quiñonero sota el paraigua de Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre. Després que el 3 de juny una vintena d’artistes intervinguessin per unes hores la pell del massís del Port a la zona del riu Estrets, a cavall d’Arnes i Horta de Sant Joan, la proposta de Quiñonero es trasllada ara a un altre punt del Port: la zona de la Font del Teix, a Paüls. Serà el proper diumenge 26 d’agost, de les 18:30 a les 22:30 hores amb el doble objectiu d’esquivar la xafogor diürna de l’estiu i a l’hora copsar la màgia del capvespre i les primeres hores de foscor al bosc.

Hi haurà sis intervencions que van des de la instal·lació fins a la performance passant per la poesia. Concretament, els artistes que hi intervindran són: Jordi Llort (Tarragona), amb la instal·lació Vida Oculta, una instal·lació que vol emular els gravats de J. J. Grandville a través de petites intervencions; Sergi Quiñonero (La Pobla de Massaluca), amb Abraçada a la Terra, una instal·lació participativa que proposa un lligam material i a l’hora simbòlic amb la terra; Mariaelena Roqué (Les Cases d’Alcanar), amb l’acció performàtica Una dona una, on l’artista interactuarà amb l’entorn reflexionant sobre la relació dona/bosc; Maria Pons (Amposta), amb la performance Mo, una re-lectura de l’obra Càntir d’engany que té com a leitmotiv el joc de la corda, que aquí representa la lluita entre l’ésser humà i el medi natural; Albert Guiu (Flix) recitarà al llarg del recorregut diversos poemes vinculats amb la natura; i finalment, el col·lectiu asturià Axial, integrat per Jaime Rguez i César Naves, desenvoluparan un poema visual en format vídeo.

“Com en altres ocasions és un passeig en forma de projecte artístic que vol reflexionar sobre la relació que mantenim amb la natura”, assenyala Sergi Quiñonero, tot remarcant que Els Ports Natura i Art “planteja una relació intimista amb el paisatge per posar-lo en valor mitjançant la intervenció artística en forma d’obres efímeres concebudes des de la perspectiva de l’art contemporani. Apostem pel respecte i la conservació de la natura, en un moment històric clau en què s’està qüestionant el model de creixement econòmic de la societat occidental, i en què estem vivint una greu crisi mediambiental”, afegeix. Per a Lo Pati, molt vinculat a la creació artística al voltant del paisatge, Els Ports, Natura i Art, representa expandirse a l’altre parc natural del territori i guanyar presència a les Terres de l’Ebre.

Aquesta nova proposta del projecte Els Ports, Natura i Art, està inclosa al Grand Tour, al seu pas per les Terres de l’Ebre, i serà un itinerari circular de 4,5 quilòmetres. El punt de trobada és l’Àrea de Sant Roc de Paüls. És un recorregut apte per a qualsevol edat i es recomana portar llanterna o frontal.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 68

Últimes notícies