HomeJustíciaPresenten una denúncia al TSJC contra Interior per l'actuació "discriminatòria" cap als...

Presenten una denúncia al TSJC contra Interior per l’actuació “discriminatòria” cap als que treuen llaços grocs

El president de l’associació Impuls Ciutadà, José Domingo, juntament amb el vicepresident, Carlos Silva, han presentat aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una denúncia contra el conseller d’Interior, Miquel Buch, el director general dels Mossos, Andreu Martínez, i el comissari en cap dels Mossos, Miquel Esquius, per l’actuació que va tenir la policia catalana el passat dissabte a Vandellós i a Ribera d’Ebre, on van identificar un grup de catorze persones que retiraven llaços grocs de la via pública. En aquest sentit, Domingo ha qualificat “d’actuació discriminatòria” el que es va fer contra els que treien símbols dels espais públics i ha assegurat que hi ha “persecució per part de la policia autonòmica”.

A més, el president de l’associació ha declarat que les persones identificades “no estaven fent cap tipus d’activitat irregular” i que aquests ciutadans “poden retirar tot allò que vagi en contra de les ordenances cíviques”. En aquesta línia, Domingo ha afirmat que la Fiscal General de l’Estat ja va advertir que la retirada de “símbols separatistes o relacionats amb el procés polític independentista” en aquests moments no suposa cap tipus d’infracció. A més, des de l’associació, han assegurat que la situació és greu perquè “es persegueix unes persones i se’n deixen de perseguir unes altres”. 

Per altra banda, Domingo ha subratllat que els Mossos “han de col·laborar amb la convivència i ajudar que no hi hagi situacions d’irregularitat”. Com a exemples, el president de l’entitat ha posat les pintades a les vies o les creus en espais públics i ha assegurat que “poden donar motius de confrontació”. 

Per aquest motiu, des de l’associació han demanat que es facin arribar a la Fiscalia tots els actes, correus o instruccions que s’han portat per part dels Mossos perquè el Ministeri Públic pugui comprovar si hi ha hagut algun tipus de “delicte”. En aquest sentit, Domingo ha afirmat que “ens trobem en una situació anòmala en un estat de drets” i ha declarat que “confien en el Ministeri”. A més, el cap de l’associació ha criticat que el 2 d’agost els Mossos d’Esquadra en una roda de premsa expliquessin que es faria efectiu un operatiu específic destinat a acabar amb tots aquells ciutadans que retiressin llaços grocs i símbols de la via pública i que, aquests, van “detenir” un grup de persones “netejant símbols separatistes”.

Impuls Ciutadà ha assegurat que amb aquesta acció de la cúpula d’Interior el que es pretén és “espantar els ciutadans i donar cobertura i empara a aquells que sí que compleixen amb la legalitat” i, en aquesta línia, Domingo ha afirmat que des de l’associació consideren “incompatible amb l’Estat de Dret” la utilització de la policia autonòmica al servei de la “ideologia dels dirigents de la Generalitat”. 

Finalment, Domingo ha recordat que la muralla de Tarragona és Patrimoni de la Humanitat i que “ha estat contaminada amb plàstics grocs“; en aquesta línia, ha subratllat que les ordenances cíviques estableixen que no es pot col·locar propaganda pública no autoritzada ja que “no tots els ciutadans tenen una mateixa ideologia”. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 75 = 83

Últimes notícies