HomeFestesEl regidor de Festes de Tortosa reivindica la rellevància del costumari festiu...

El regidor de Festes de Tortosa reivindica la rellevància del costumari festiu i popular

El regidor de Festes de l’Ajuntament de Tortosa, el tortosí Domingo Tomàs, ha reivindicat “la importància i la singularitat” de la festa major de Tortosa, en el sentit que la ciutadania se l’ha de “creure encara més”, perquè “representa en la seua base i fonament una de les referències més rellevants del costumari festiu i popular a Catalunya”. Segons repassa a través de la seua salutació oficial en el programa de festes, Tomàs, regidor de Festes ininterrompudament des de l’any 2011, valora que “diferents generacions han treballat per a adaptar a cada època la celebració de les festes, sempre sense deixar de banda allò que ens caracteritza i ens identifica entorn sobretot a la nostra Cinta”.

Destaca que l’equip del departament de Festes del consistori ha aconseguit oferir, a partir de les opinions i demandes recollides, “una programació completa i variada a l’abast de tothom”, amb “la condició que seguisca sent de caràcter popular i gratuït” perquè “tothom té dret a xalar”.

Tomàs també reflexiona en les mateixes línies sobre el fet que estes seran les últimes festes del mandat municipal i en fa balanç: “Malgrat que les dificultats [derivades de la crisi econòmica] s’ha complit l’objectiu: tenim un model de festes dinàmic, transversal, popular i molt acurat en la gestió econòmica dels recursos públics. En estos vuit anys no s’han generat despeses supèrflues ni deutes amagats”. També aprofita per agrair la confiança dels companys de govern i de l’alcaldessa actual, Meritxell Roigé.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 57 = 66

Últimes notícies