HomeSocietatJavier Colina, satisfet perquè es puga recordar el 2018 com l’Any de...

Javier Colina, satisfet perquè es puga recordar el 2018 com l’Any de la Cooperació i la Solidaritat

El càrrec de primer majordom de la Reial Arxiconfraria Nostra Senyora de la Cinta és per un any, un fet que condiciona en el temps a poder realitzar un projecte a llarg termini, encara que no impossibilita dur a terme accions molt concretes, i sobretot si com és habitual existix voluntat d’implicació i d’encetar alguna nova via de treball. Javier Colina va assumir el seu mandat tot just després d’acabar l’any del quart centenari de l’entitat, declarat Any Jubilar, circumstància que podia semblar, per les moltes activitats realitzades, que eclipsaria qualsevol acció posterior. No ha estat així. Com explica el mateix Colina es venia d’uns mesos d’una activitat frenètica que va obrir l’Arxiconfraria a la societat en general en un sentit religiós, cultural i musical entre molts altres, “després de l’Any Jubilar calia seguir el nostre camí de continuar treballant pel culte de la Mare de Déu de la Cinta i buscant al mateix temps esta implicació amb el nostre entorn més proper”.

Així va sorgir la declaració del 2018 com ‘Any de la Cooperació i Solidaritat’ amb xiquets i xiquetes de Tortosa, que viuen al límit de la pobresa o pobresa severa. Colina explica que per projecte compten amb el suport de Càritas i Creu Roja Tortosa, “que expressament així ho han manifestat, també l’ajuda de l’Ajuntament de Tortosa, i la col·laboració de la Cort d’Honor, del capítol catedralici i de la Diputació de Tarragona. Una ajuda desinteressada que també passa per tots els participants al concert solidari de la Catedral, les persones i empreses que amb les seues aportacions han fet possible una primera entrega de 8.000 euros, i els companys confrares que treballen des del primer dia en la iniciativa”.

Colina recorda que hi ha una altra implicació humanitària que seguix en marxa, i que no s’ha aturat en cap moment, com és el Banc d’Aliments de la Confraria, “que ens està donant mostres d’allò que representa el sacrifici, el cor i la humilitat”.

El primer majordom ha convidat l’alcaldessa de Tortosa a dur l’estendard principal el Dia de la Cinta durant la processó, que anirà acompanyada com a borlistes, “no podia ser enguany d’una altra manera”, dels màxims responsables de Càritas i Creu Roja Tortosa, Josep Anguera i Lluís Pegueroles respectivament. Per a Javier Colina, que com tots els primers majordoms acaba el seu mandat un cop finalitzen les Festes de la Cinta, la setmana en honor a la patrona de la ciutat són els dies més esperats de l’any, “la nostra institució fou fundada el 1617 tenint com a objectiu fonamental la promoció de la devoció de la Mare de Déu de la Cinta, però també ha acompanyat sempre una voluntat de promoure el socors de les necessitats i dels necessitats. Si durant quatre segles les diferents generacions de tortosins i tortosines han guardat ininterrompudament com a màxima esta tradició, és un orgull poder-ho seguir fent”. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 24 = 25

Últimes notícies