HomeTurismeVistes sobre l’Ebre i música en directe, la nova proposta del llagut...

Vistes sobre l’Ebre i música en directe, la nova proposta del llagut Lo Sirgador

Tortosa es prepara per a la seua festa major pràcticament des que va començar l’agost, i el cicle de música en viu a bord de Lo Sirgador, el llagut turístic tortosí, n’és la prova. I així ho confirma Jordi Domingo, gerent de l’emblemàtica embarcació. “En trajectes de 90 minuts, busquem la combinació perfecta d’un entorn privilegiat, amb la millor llum del dia coincidint amb la posta de sol, l’excepcional sonoritat que ens aporta el riu Ebre, i un ambient íntim per a gaudir d’uns concerts molt especials”. Domingo recorda que “són navegacions on recorrem el riu Ebre des de l’illa de la Xiquina fins a l’illa dels Bous sortint de l’embarcador del mercat de Tortosa”.

Lo Sirgador surt a navegar tots els dissabtes de l’any i festius, encara que també ho fa entre setmana en temporada alta. I, aprofitant els mesos d’estiu i l’excel·lent metereologia i llum del mes d’agost, l’organització va voler engegar este projecte cultural que, de moment, ha resultat un èxit d’assistència. “Després d’algunes actuacions, tant la gent com nosaltres n’hem sortit enormement satisfets. És per això que pretenem donar una continuïtat a este tipus d’activitat, per a apropar d’una forma molt especial el riu a la gent del territori i als nostres visitants”.

L’experiència va començar el passat diumenge 12 d’agost al vespre amb l’actuació d’Ivan Benet, Lo Jazzman. Benet és un col·laborador habitual del llagut de Tortosa i va proposar una actuació amb temes de jazz interpretats per ell mateix i el seu saxo.

El següent cap de setmana va ser el torn de l’espectacle musical Del Sena a l’Ebre, ambientat en el París dels anys 20. Els encarregats de delectar els passatgers amb el seu talent en directe van ser Pili Cugat, la reconeguda cantautora ebrenca, i Carlos Lupprian, que acompanya la veu de Pili amb la guitarra acústica. El dia 26 d’agost, Enric Panisello, poeta i músic tortosí, va desenvolupar el seu propi projecte com a cantautor. Enric compta amb una àmplia trajectòria en el món de la música al territori, ja que ha format part dels grups Terrer Roig, Riu en So i Los Sirgadors.

I els concerts que encara es poden reservar i gaudir arranquen este divendres, en plenes festes de la Cinta, a les set del vespre, de la mà d’Albino Tena, compositor, guitarrista i cantant. Actua en solitari i presentarà el seu primer treball discogràfic Cap a on vas a bord de Lo Sirgador, encara que també interpretarà temes de pop actuals. I per a tancar el cicle de música entre les aigües de l’Ebre, el dia 16 de setembre, el grup Arrels dels Ports clouran la temporada amb un vespre on sonaran havaneres i música tradicional. Els de Remolins, que toquen guitarra, acordió i canten, són un grup de trajectòria breu però amb una gran acceptació al territori, degut als temes de caràcter popular que tenen en el seu repertori. Esta agrupació és una veterana en les actuacions a bord del llagut. Per tant, la diversió està assegurada.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

35 + = 36

Últimes notícies