HomePolíticaL’ANC obre el registre de votants per a formar les llistes de...

L’ANC obre el registre de votants per a formar les llistes de Primàries Republicanes

L’Assemblea Nacional Catalana, a través de Primàries Catalunya ha obert esta setmana el registre de votants per a les eleccions municipals del 2019. Així, des d’esta setmana els votants que vulguen participar en les Primàries Republicanes poden omplir el registre a través d’un web per a participar en el procés participatiu, un requisit per a poder votar i triar les candidatures que l’ANC potenciarà i impulsarà en diversos municipis. Es tracta d’una iniciativa, tal com explicava este setmanari en l’anterior edició, que pretén constituir llistes unitàries republicanes per a les municipals tenint en compte la singularitat de cada municipi. L’objectiu és concórrer amb una llista unitària independentista en aquells municipis en els quals hi han possibilitats que guanyen els partits del front constitucionalista (C’s, PP i PSC) i en aquells on hi ha possibilitat de pactes amb estos partits.

Segons ha explicat l’ANC en un comunicat, les Primàries Republicanes seran un procés “obert” i “transparent”, que cedix el protagonisme a la ciutadania perquè trie de manera “oberta” els seus representants. El procés de primàries és obert a tothom, tant a la ciutadania com als membres de formacions polítiques, i busca elaborar llistes “inclusives” i “unitàries” per a “augmentar les opcions reals” de guanyar alcaldies independentistes en ciutats clau.

Després d’inscriure’s telemàticament, a partir del 17 de setembre caldrà que cada elector s’aprope a una seu territorial de l’ANC amb el seu DNI per a validar presencialment la inscripció telemàtica. Els votants que no puguen fer el registre telemàtic podran fer-ho presencialment a qualsevol territorial de l’entitat sobiranista.

La setmana passada l’ANC, Primàries Barcelona (impulsada per Jordi Graupera) i Primàries per la República van segellar un acord pel qual les tres entitats treballaran sota el paraigua de Primàries Catalunya.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies