HomeSocietatPicabaralla entre els alcaldes de Benissanet i Tivissa per la gestió de...

Picabaralla entre els alcaldes de Benissanet i Tivissa per la gestió de l’abocador

Un incendi a l’interior de l’abocador comarcal de la Ribera d’Ebre, situat al terme municipal de Tivissa, aixeca també espurnes entre els alcaldes de Benissanet i Tivissa per la gestió de l’equipament. L’alcalde benissanetà, Xavier Arbó (ERC), titlla la gestió de l’abocador de “poc transparent” i posa en dubte que siga legal tota l’activitat que es fa a l’abocador. Per la seua banda, l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, diu que “les dades de recepció de residus són publiques” i defensa que la gestió de l’equipament és exemplar.

Arran del foc, l’alcalde republicà de Benissanet, Xavier Arbó, va etzibar que “l’abocador de Tivissa és la vergonya de la Ribera d’Ebre” i va assegurar que “de comarcal no en té res, ja que rep residus de mitja Catalunya, fins i tot de la part sud de Barcelona” i va dubtar que es fes “de forma controlada”. Per això, va demanar més transparència als gestors de l’equipament, i no descarta demanar responsabilitats.

Per la seua banda, l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, va titllar les paraules d’Arbó com a “electoralistes” i el va acusar de buscar la confrontació posant la mirada en les municipals del proper mes de maig. Jardí va assegurar que “és fàcil esbrinar la quantitat de residus que entren a l’abocador”. “Es pot preguntar a l’alcalde de Móra la Nova, d’Esquerra Republicana, quants centenars de milers d’euros ingressa de l’abocador, i són el nombre de tones que entren”, subratlla. A més, manté que “cada camió que descarrega a l’abocador porta una fitxa on hi diu els quilos de residus que porta, la tipologia i també el seu lloc d’origen, tot autoritzat per l’Agència de Residus”.

D’altra banda, l’alcalde de Tivissa també ha recordat que fa unes setmanes, els gestors de l’abocador van convocar una reunió amb tots els alcaldes dels ajuntaments integrants del consorci de residus de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. La reunió, però, no va satisfer Arbó i altres alcaldes republicans de la comarca. Segons l’alcalde de Benissanet, va reclamar molta més transparència “i que es facen públics els informes del 2016 i 2017, que encara no han sortit a la llum”. A més, va demanar que estiguen a l’abast de tothom a la pàgina web de l’equipament. Una proposta que sembla que no tirarà endavant.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies