HomeFestesDeltebre celebra la Festa de la Sega amb trobada de jotes i...

Deltebre celebra la Festa de la Sega amb trobada de jotes i concurs de paelles

La Festa de la Sega començarà dissabte amb la 7a trobada de grups de Ball de Jota que s’organitza conjuntament entre l’Ajuntament i la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre, i que aplegarà enguany set colles diferents. L’acte serà a partir de les 18.30 h i també s’oferiran passejades en carro per la finca de Bombita, un entorn natural únic.

Serà diumenge quan es realitzaran la major part de les activitats que serviran per mostrar l’essència històrica del Delta. Així, i més enllà de la demostració de la sega tradicional, també es realitzaran durant tota la jornada activitats com ara el mercat tradicional, els jocs tradicionals, la representació d’un sainet, l’exposició de motos clàssiques, la construcció
d’una garbera, un torneig de Lluita “Bac” i, evidentment, la cantada i ballada popular de jotes.

Les Festes de l’Arròs compten amb la col·laboració de més d’una desena d’entitats del municipi. L’alcalde de Deltebre ha agraït  “la implicació de totes les entitats participants atès que sense la seua tasca seria impossible seguir realitzant una de les festes referents del territori”.

Cinc establiments del municipi oferiran diumenge els plats típics del Delta de l’Ebre per tal que els visitants puguen gaudir de la restauració de Deltebre a la mateixa Finca de Bombita. De fet, el servei s’iniciarà a primera hora del matí amb un esmorzar típic del Delta. A més les festes coincideixen amb les jornades gastronòmiques de l’arròs en què participen 11 restaurants del municipi.

Una de les novetats d’enguany serà el Concurs de Paella del Delta, organitzat per Fecotur i en el qual poden participar cuiners professionals i aficionats. Els cuiners hauran de cuinar una paella per a sis comensals amb els ingredients que ha estipulat l’organització. Els premis seran 100 euros per al millor arròs i 75 per al segon classificat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies