HomeSocietatNaix un moviment social per a reclamar Internet d’alta velocitat a la...

Naix un moviment social per a reclamar Internet d’alta velocitat a la Ribera d’Ebre

Reclamar Internet d’alta velocitat mitjançant l’expansió de la fibra òptica per als municipis de la Ribera d’Ebre i el seu entorn és l’objectiu del moviment #Enstoquenlafibra, que esta setmana s’ha fet públic mitjançant les xarxes socials.

Els integrants d’esta plataforma han redactat un manifest en què denuncien “les greus mancances d’accés a Internet” que es patixen a la comarca, i insten les administracions, les empreses i les entitats de la comarca a tirar endavant “una xarxa de fibra òptica mancomunada” per a poder dotar de millor connexió la comarca i afavorir la implantació de noves empreses i l’emprenedoria.

El manifest reclama, a més, la creació d’una taula per al desenvolupament de les telecomunicacions a la Ribera d’Ebre, amb representació de tots els municipis; l’estudi del desplegament de la fibra òptica connectada al punt neutre de la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC) i que s’establisca un grup de treball entre les administracions de la comarca i la Generalitat per a incentivar el desplegament de la xarxa de telecomunicacions i la millora d’oportunitats de treball a distància a la Ribera d’Ebre.

A poques hores de fer-se pública esta iniciativa, desenes de persones ja havien signat el manifest, i també algunes entitats, com l’associació de joves Sembrajoves, de Flix, la plataforma Trens Dignes, la Fundació Guifi.net, els col·lectius Softcatalà i Xnet, l’empresa asconenca Nemon, o els ajuntaments de la Torre de l’Espanyol o Bovera, a les Garrigues.

L’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà, va assegurar esta setmana que “és vital per a la comarca que s’aposte pel turisme i per noves empreses, diferents de les que hi ha actualment”. Per això, l’alcalde diu que “la fibra ha d’arribar a tot arreu”. En este sentit, afegix que “el moviment d’Ens toquen la fibra naix amb la voluntat de sumar tots junts, posar-nos a parlar. Posem el crit al cel i mobilitzem-nos per a aconseguir una bona connexió que genere noves oportunitats a tots els municipis de la comarca”.

En les pròximes setmanes, des de la nova plataforma es volen reunir amb més ajuntaments, entitats i empreses per a eixamplar el suport i generar “debat social i polític” perquè la Ribera d’Ebre acabe tenint “les infraestructures digitals al mateix nivell que les zones urbanes”.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 8 =

Últimes notícies