HomePolíticaERC es desmarca de l’oferiment de casa gratuïta per als metges que...

ERC es desmarca de l’oferiment de casa gratuïta per als metges que s’instal·len a la Terra Alta

El grup d’Esquerra Republicana de la Terra Alta s’ha desmarcat de la iniciativa del Consell d’Alcaldes i el Consell Comarcal per oferir  casa i desplaçaments grauïts per als metges que vinguen a la Terra Alta a exercir. “Esta proposta no compta amb el suport del nostre grup, ni tampoc de tots els alcaldes, com ha volgut fer creure el senyor Luz”, ha subratllat el portaveu d’ERC a l’ens comarcal, Ramon Jornet i recorda que els alcaldes de la Fatarella i Caseres -tots dos vinculats a les sigles republicanes- no van ser presents a la reunió en què es va prendre la decisió. “És cert que és una problemàtica que arrosseguem des de fa temps, que afecta moltes comarques rurals del país com la nostra, allunyades dels grans centres sanitaris, i que requereix una solució urgent i global”, ha assenyalat el portaveu d’ERC.

Jornet ha comparat este cas amb la dificultat per atraure especialistes –pediatres, otorinolaringòlegs, dermatòlegs, uròlegs o digestòlegs- als centres sanitaris i hospitalaris de territoris com les Terres de l’Ebre.

Tot i això, s’ha mostrat contrari a la proposta d’anar oferint beneficis als professionals que vulguen instal·lar-se al territori. “Entrar en una subhasta d’oferiments de cases, desplaçaments o altres coses entre pobles i parts del país per veure si així un metge o un especialista s’establirà a la Terra Alta o a les Terres de l’Ebre no té sentit. El que cal és que l’Institut Català de la Salut i el Departament de Salut oferisquen solucions i incentius professionals que ajuden a captar i retenir-los al nostre territori’, ha tancat el portaveu republicà terraltí.

La iniciativa del Consell d’Alcaldes de la Terra Alta va sorgir com a possible solució a la jubilació de tres metges que exercisquen per diferents municipis de la comarca, i la falta de perspectives que nous professionals vulguen ocupar el seu lloc.

La nova directora dels serveis territorials de Salut a l’Ebre, Mar Lleixà, ja va assegurar la setmana passada que el departament té previst treballar per incentivar que els professionals sanitaris exercisquen.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies