HomeCultura‘El Fantasma de Canterville’, la Fura dels Baus, la màgia i el...

‘El Fantasma de Canterville’, la Fura dels Baus, la màgia i el teatre amateur arribaran a Amposta

Amb l’arribada del mes de setembre, tots els engranatges comencen a funcionar, deixant enrere les vacances, per tornar a la rutina un curs més. I amb esta rutina, les programacions habituals, com són les de teatre i dansa que organitza l’Ajuntament d’Amposta durant l’any. Esta setmana s’han conegut les obres que tancaran el segon semestre del 2018, la temporada que va des del mes de juliol fins al desembre. Un cop més, el consistori aposta per apropar la cultura tant a petits com adults i, per això, en la segona part del cicle Amposta Teatre i Dansa 2018, s’hi han tornat a incloure obres de teatre professional, amateur, familiar, de dansa i també de circ.

D’entre tota la programació destaca l’obra de cloenda que donarà per acabada la temporada el dia 1 de desembre: El Fantasma de Canterville, de Joan Yago a partir de l’obra original d’Oscar Wilde. “Igual que fem en festes d’intentar portar un concert de primera línia dins de les actuacions de Festes Majors, en el cas de teatre i circ també pensem que és interessant, com a capital, portar una obra de primera línia com és El Fantasma de Canterville, que estic convençut que serà l’estrella del cicle de teatre i dansa de la nostra ciutat d’Amposta”, detalla Adam Tomàs, l’alcalde d’Amposta.

Així doncs, el fantasma d’Oscar Wilde, Sir Simon de Canterville, materialitzat en l’actor Joan Pera, que acaba de guanyar esta setmana el Premi al millor actor als Seoul International Drama Awards, habitarà durant més d’una hora la Lira Ampostina per fer valdre la seua reputació i honor davant la família nord-americana Otis que, invitats pel seu descendent -Lord Canterville-, no creuen que la seua presència siga real. Al seu costat l’acompanyaran un elenc d’actors i actrius excel·lent: Pep Sais, David Olivares, Betsy Túrnez, Elisabet Casanovas i Òscar Castellví, que buscaran, sobretot, la diversió i la complicitat del públic durant els quasi 90 minuts que durarà l’obra.

El mes d’octubre, tal com ha detallat la regidora d’Ensenyament i Cultura, Inés Martí, “serà el més atapeït” ja que s’hi representaran sis de les vuit obres programades. Durant este mes de tardor tindrà lloc, a la Lira Ampostina, el Cicle de Teatre Amateur que durarà tres dies, del 5 al 7 d’octubre, i que comptarà amb l’obra de teatre Criatures a càrrec de grup de Teatre Gresol d’Alcanar, representada ara fa uns quants anys i que proposa una vida àcida i insolent de la infància; l’humor per intentar combatre el trastorn obsessiu compulsiu amb Toc Toc, protagonitzat per Tempo Teatre de Sant Jaume d’Enveja; i per últim, Diner molt negre, que representaran el grup Terra Baixa d’Amposta i el grup de Sant Jaume esmentat anteriorment, que oferiran una comèdia plena d’embolics.

Entre els dies 11 i 13 d’octubre, la capital del Montsià celebrarà la cinquena edició del Festival de Teatre i Circ Ciutat d’Amposta, el FesticAM, per espais públics i equipaments de la ciutat. La Fura dels Baus serà l’encarregada de la inauguració d’este certamen, membre de la Plataforma Arts de Carrer de Catalunya, amb el seu espectacle Dreams-Xarxa Humana que comptarà amb la participació d’entitats locals com APASA, l’Escola de teatre i circ d’Amposta, la Lira Ampostina, la Unió Filharmònica, els castellers Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, la colla de diables i tambors Lo Minotaure i la batucada de la localitat Batukeem.

La part històrica també tindrà lloc en este final de temporada artística i és que, inclòs dins les XIII Jornades de les Lletres Ebrenques i dels actes del 80è aniversari de la Batalla de l’Ebre a Amposta, es representarà, el migdia del 20 d’octubre, l’obra Vestigis 2.0: Foradada Corbera, estrenada a la fira Litterarum de Móra d’Ebre i que es realitzarà a la Biblioteca Comarcal del municipi. L’obra s’inspira en la novel·la 115 dies a l’Ebre d’Assumpta Montellà i El soldado alto de Manuel Álvarez, testimonis orals. Quant al teatre familiar, els dissabtes continuaran sent els seus dies. El consistori ha programat dos obres: El llop i les set cabretes per al 20 d’octubre i l’espectacle de màgia Magikissim a càrrec de Sergi Buka per al 3 de novembre que pretén “donar el toc diferent de la temporada i atrapar a tot el públic”, segons determina Martí.

ENTRADES

Per tal d’apropar la cultura a infants i adults, l’Ajuntament ha organitzat tant actes gratuïts – el que tindrà lloc a la Biblioteca Comarcal- com de pagament. Els preus de les entrades oscil·len des dels 6 o 7 €, depenent si l’entrada és anticipada o es compra a la taquilla, als 20 € que costarà l’obra estel·lar de la temporada. Des de fa uns dies ja es poden comprar les entrades al web d’Amposta, excepte les de tipus familiar, que s’han de comprar a través de http://www.xarxaamposta.fila12.cat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 18 = 24

Últimes notícies