HomePolíticaNomés un dels sis nuclis de la CUP a l’Ebre ha decidit...

Només un dels sis nuclis de la CUP a l’Ebre ha decidit ja presentar-se a les eleccions

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va irrompre a la política municipal a les Terres de l’Ebre en les passades eleccions municipals, el maig del 2015, quan va aconseguir per primera vegada a la història (de fet, era el primer cop que s’hi presentava) quatre regidors, en ajuntaments de l’altura de Tortosa, Deltebre, Alcanar i Ulldecona.  Actualment, el moviment anticapitalista té  sis nuclis o assemblees al Baix Ebre i Montsià, que és on va obtenir representació. Són: Alcanar, Ulldecona, Deltebre, Tortosa, la Sénia i la Ràpita. Però d’entre estes sis, només a Deltebre els cupaires van decidir, en assemblea oberta a tot el poble, que es presentarien a les properes eleccions municipals del 2019.

La resta d’assemblees estan immerses en els debats i processos per a determinar si s’hi presentaran o no i ni tan sols les tres que tenen respresentació en ajuntaments tenen presa la decisió, la qual pren tota l’assemblea del nucli de la CUP, com a mínim, o l’assemblea oberta a tot el poble. A Deltebre, l’assemblea tenia pendent de decidir qui liderarà la llista.

En els anteriors comicis, la CUP va esgarrapar 2.200 vots a les dos comarques de la costa (el 4% del vot al Baix Ebre i el 2,5% al Montsià) i no es va presentar  ni a la Ribera d’Ebre ni a la Terra Alta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies