HomeSocietatManifestació falangista a Tortosa a favor de mantenir el monument franquista

Manifestació falangista a Tortosa a favor de mantenir el monument franquista

Les camises blaves han tornat a passejar per Tortosa. Un grup de falangistes s’han concentrat aquest diumenge al migdia al davant del monument franquista a la Batalla de l’Ebre. El motiu de la concentració era defensar la continuïtat del monòlit ara que el Govern català ha anunciat la seva voluntat de retirar-lo amb una nova llei de memòria històric

També reclamen a l’ajuntament de Tortosa que l’il·luminen i que el converteixen en un monument de record als caiguts dels dos bàndols de la guerra civil. “Este monument no té res a veure amb Franco perquè han llevat el ‘Víctor’, el símbol de Franco”, diu José Ignacio Fontanet, falangista de Roquetes i convocant de la concentració.

“La consulta va ser llevar-se de damunt les puces el senyor Bel, sabent que tot el poble de Tortosa vol el monument. Si per ell fosa ja estaria llevat este monument. Per això dic que llevin els pantans, les pagues extra…”. Fontanet afegeix que els falangistes de les Terres de l’Ebre es mobilitzaran el que calgui per evitar la retirada del monument a la Batalla de l’Ebre.

El grup feixista, d’unes trenta persones, estava format per algunes persones de Tortosa i d’altres que han vingut d’altres punts de Catalunya, entre ells el cap de Falange. S’ha cantat el ‘Cara al Sol’ i s’han fet crides a favor de Franco i contra els independentistes i el govern del PSOE. De fet, l’exhumació del dictador i el seu trasllat fora del Valle de los Caídos ha estat una altra de les queixes dels falangistes.

Tot i que consideren que “el Caudillo no hauria d’haver estat enterrat allí perquè no va ser un caigut de la guerra”. En canvi, es mostren més durs pel que fa a la tomba de José Antonio Primo de Ribera, fundador de la Falange i també enterrat al Valle de los Caídos: “si profanen la tomba de José Antonio, natros també sabem profanar tombes”, assegura Fontanet.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

37 + = 46

Últimes notícies