HomeSocietatEl govern admet que és tard per eradicar el cranc blau i...

El govern admet que és tard per eradicar el cranc blau i aposta per la pressió pesquera per combatre’l

El cranc blau torna a ser protagonista de l’agenda política, mediambiental i econòmica de les Terres de l’Ebre. La seva presència massiva preocupa, i els ciutadans, sobretot el món pesquer, demana solucions. El govern de la Generalitat ha comparegut per mirar d’abordar la situació i ha fixat un pla: afavorir la pesca massiva i la comercialització del crustaci per controlar la seva expansió imparable a la zona del delta de l’Ebre i recuperar el preu.

Aquesta és l’aposta que el director general de Pesca, Sergi Tudela, ha traslladat a tots els agents afectats pels efectes d’aquesta espècie invasora, que ja ha arribat a tots els hàbitats potencials que podia colonitzar a Catalunya.

Tudela assegura que “ara ja és impossible erradicar el cranc blau de les Terres de l’Ebre”, i que l’única solució per mirar de controlar i combatre la població és “incrementar la pressió pesquera”. 

La del cranc blau és una altra batalla mig perduda al delta de l’Ebre. Des que l’any 2012 els primers exemplars d’aquesta espècie invasora comencessin a aparèixer a les aigües del Delta, el seu creixement -i la seva consolidació- ha sigut incontestable. Sis anys després, la seva presència  -que s’escampa i es multiplica a ritme frenètic arreu del territori- és un gran problema: la Generalitat apunta, a partir d’un primer estudi, que es calcula que s’han capturat unes 40 tones des de mitjans de 2016 fins a l’agost de 2018. Aquest crustaci ha posat en perill un bon grapat d’espècies locals, com el cranc verd, la sípia, les tallarines, les cloïsses o el llagostí, i a més continua dificultant considerablement la feina dels pescadors, que veuen com els fa malbé les xarxes de pescar, i dels aqüicultors, que denuncien danys d’entre 150.000 i 200.000 euros.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 8 = 16

Últimes notícies