HomeUrbanismeL’Aldea inicia les negociacions amb Foment per a la cessió de l’antiga...

L’Aldea inicia les negociacions amb Foment per a la cessió de l’antiga N-340

El Govern Municipal de l’Aldea  ha iniciat les negociacions amb el Ministeri de Foment per tal de fer efectiva la cessió al municipi del tram de l’antiga N-340 al seu pas pel nucli urbà de l’Aldea. Es tracta d’un tram de 2,7 quilòmetres que travessa el poble, de punta a punta, i que l’Ajuntament vol reconvertir en una avinguda urbana. Esta setmana l’alcalde de l’Aldea, Daniel Andreu, s’ha reunit amb el secretari d’Infraestructures, Pedro Saura, que s’ha mostrat disposat a arribar a un acord per a fer-ne efectiva la cessió.

Daniel Andreu, recorda que l’Ajuntament de l’Aldea fa cinc anys que reclama la titularitat d’esta carretera, des que al 2013 va entrar en servei la nova variant de l’N-340 per fora del nucli urbà. Fins ara, però, “hem topat amb l’absoluta ignorància del Ministeri de Foment”, assegura l’alcalde de l’Aldea, Daniel Andreu, que s’ha mostrat satisfet perquè “ara hi hem trobat una altra sensibilitat i bona sintonia per a arribar a un acord”. L’alcalde ha agraït les gestions dutes a terme pel senador republicà, Miquel Aubà, i el diputat del PDeCAT al Congrès, Ferran Bel, per haver-ne propiciat la reunió.

La proposta que l’Ajuntament de l’Aldea ha fet a Foment en el marc d’esta primera reunió és que el Ministeri assumisca una sèrie d’inversions abans de traspassar la titularitat de la carretera al municipi. L’alcalde ha recordat que l’Ajuntament ja té redactat el projecte per a reconvertir esta via en una avinguda urbana i la inversió prevista està xifrada en 7 milions d’euros. L’Ajuntament, però, no té capacitat pressupostària per a fer front en solitari al cost de reconvertir l’antiga nacional en una avinguda urbana i és un projecte que s’haurà d’executar per fases. És per això que la proposta que s’ha fet a Foment és que el Ministeri puga assumir-ne part de les obres, com ara la construcció de rotondes per a millorar la seguretat de la via en alguns punts, la millora del ferm, la millora del sistema d’evacuació d’aigües pluvials o l’enderroc del pont de la via. “És una proposta que vam dixar damunt la taula i que ara caldrà negociar per a arribar a un acord satisfactori per a les dos parts”, ha dit l’alcalde. A la reunió de Madrid, Foment va emplaçar l’Ajuntament a una pròxima reunió a la Unitat de carreteres de Tarragona, que liderarà la negociació a partir d’ara.

Andreu ha reiterat que “és una inversió necessària per al poble de l’Aldea que, durant anys, ha patit el col·lapse circulatori, la inseguretat i la contaminació”. A més, ha recordat que ara qualsevol actuació que s’haja de fer a l’avinguda Catalunya requerix de l’autorització prèvia de carreteres de l’Estat. “És un no poder viure. Hem de demanar permís per a tot, per a posar les llums de Nadal, per a pintar un senyal o arreglar qualsevol cosa”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

48 + = 53

Últimes notícies