HomeSocietatAmposta prohibix la venda d’alcohol a les nits per a frenar-ne el...

Amposta prohibix la venda d’alcohol a les nits per a frenar-ne el consum al carrer

L’Ajuntament d’Amposta ha decidit prohibir la venda de begudes alcohòliques en establiments comercials durant la nit, entre les 21 h de la nit i les 8 h del matí. Esta mesura pretén frenar el consum d’alcohol al carrer durant les nits dels caps de setmana i festius, una pràctica estesa entre la joventut al voltant de les zones d’oci. El consum d’alcohol al carrer, el conegut com a botellón, ja estava prohibit des del 2013, quan es va aprovar l’ordenança que actualment està en vigor, però ara s’ha reforçat amb esta prohibició per a atacar el problema “des de l’arrel”, ha explicat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

La venda d’alcohol en establiments sense limitació horària d’Amposta s’ha convertit en una pràctica força estesa, fet que facilita als jóvens l’accés a l’alcohol, fins i tot, als menors. “És un problema que fa temps que tenim en alguns locals, i amb la modificació de l’ordenança volem acabar amb la venda d’alcohol a qualsevol hora”, insistix l’alcalde. El Govern municipal reconeix que esta mesura per si sola no acabarà amb el consum de begudes alcohòliques al carrer, i que cal treballar en diferents vies: fer pedagogia, accions de conscienciació i també promoure els treballs a la comunitat, en lloc de sancionar. La modificació de l’ordenança de consum de begudes indegudes al carrer es va aprovar en el darrer Ple municipal i tots els grups polítics van reconèixer que la pràctica del botellón entre la gent jove és una problema que cal afrontar.

“Esta nova mesura ens lliurarà del que ens lliurarà. Cal posar mà dura contra el botellón al carrer”, va demanar al Ple la portaveu del PDeCAT, Isabel Ferré, i va recordar que en les passades Festes Majors s’han viscut situacions “molt greus” amb el consum d’alcohol al carrer per part dels jóvens. Per això, va insistir en la importància de l’educació: “Cal insistir en la formació i en els treballs a la comunitat dels jóvens que comencen a prendre alcohol des de molt joves, amb 12 i 13 anys”. 

Durant el primer semestre de 2018, la Policia Local d’Amposta ha interposat 51 denúncies per la pràctica del botellón al carrer. A més, la Policia Local també ha pogut comprovar que gran part dels denunciats no són d’Amposta, sinó de municipis veïns. És per això que la Policia Local proposa també implicar ajuntaments veïns i centres educatius de referència per a frenar estes pràctiques de consumir alcohol al carrer.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

71 + = 80

Últimes notícies