HomeEsportsLa pujada del Montsià d'Alcanar decideix la Copa Catalana de Curses de...

La pujada del Montsià d’Alcanar decideix la Copa Catalana de Curses de Muntanya

La Pujada al Montsià “Memorial Francesc Bort”, organitzada per l’AE Alcanar, va acollir la darrera prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), puntuable també per al Circuit Terres de l’Ebre de Curses per Muntanya.

La cursa va constar d’un recorregut en línia, ràpid i tècnic, amb sortida des del Mas de Miralles, dins del terme municipal d’Amposta, travessant tota la serra del Montsià fins a Alcanar, en un circuit de 24 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu.

Amb pràcticament 500 participants entre totes les curses que va englobar la dotzena edició de la Pujada al Montsià, 150 corredors van competir en la prova puntuable per a la copa catalana.

Dos corredors van destacar a Alcanar per sobre de la resta, i van imposar-se tant en la categoria masculina com en la femenina amb gran autoritat. En la masculina, Jonatan Cuesta (AAEA Escola Treball), que es va mostrar molt regular durant tota la temporada, va volar per la serra del Montsià, i va aturar el cronòmetre en un temps de 2:22. Cuesta és el nou guanyador de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC. A la victòria d’Alcanar caldria sumar-hi la tercera plaça pel de la Sénia al Trail Serra Cavallera i la primera plaça a la Trobada d’Aristot.

El segon classificat va ser  Marc Boixader (CE Madteam), amb 2:26. El tercer en creuar la meta va ser Eric Riba (UE Matadepera), 2 :27.

En dones, Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa) va guanyar marcant un temps de 2:38. Debats és una habitual a la Pujada al Montsià, on participa sempre que el calendari internacional de competicions li permet. Enguany ha protagonitzat la millor temporada de la seua trajectòria com a corredora, i s’ha proclamat campiona del món de curses d’ultraresistència a la Ben Nevis Ultra, a Escòcia, i campiona mundial de trail a la Penyagolosa Trails.

La segona classificada femenina va ser Sílvia Zúñiga (CE Pontsicà), amb 2:59. Amb esta segona plaça, Zúñiga s’ha assegurat la victòria en la Copa Catalana, després de guanyar a la Trobada d’Aristot i pujar també al segon calaix del podi al Trail Serra Cavallera. En tercer lloc va entrar Paula Espinach (CE Xerta), 3:22.

La propera cita del Circuit Terres de l’Ebre de Curses per Muntanya serà el 13 d‘octubre amb la disputa de la Duextrem d’Amposta “Lo Coll Llarg”, dotzena del calendari.