HomeCulturaL’Auditori Sixto Mir serà el centre neuràlgic de la programació cultural de...

L’Auditori Sixto Mir serà el centre neuràlgic de la programació cultural de tardor a La Ràpita

Més d’una trentena d’activitats cultural ompliran des d’este cap de setmana i fins a finals d’any els diferents equipaments culturals de la Ràpita, especialment l’auditori Sixto Mir, que serà el punt neuràlgic de la programació de tardor-hivern. També s’han programat activitats al Museu de la Mar de l’Ebre, a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó, i a l’Església Nova. “La nova programació programada per als tres mesos que ara encetem, fins a finals d’any,  s’ha ideat tenint en compte dos aspectes: intentar arribar a un públic molt ampli en edats, gustos i tipologies, i també donar activitat als diversos equipaments i entitats culturals del municipi, que no són pocs”, ha explicat la regidora de Cultura, Èrika Ferraté.

 

 

Teatre i cinema a l’auditori

La programació de l’Auditori Sixto Mir gira entorn el teatre i el cinema. La programació teatral s’enceta este dissabte dia 6 d‘octubre amb l’obra familiar Mare Terra. Entre octubre i desembre es podran veure les següents obres: Llibres per cremar, Invasió subtil i altres contes, Bombers, amb motiu del Dia Mundial contra la violència de gènere, i Dones de matrícula 2, del grup de teatre local Xip Xap. Així mateix, hi haurà l’obra de teatre familiar Draps, al desembre.

El cinema també serà protagonista a l’Auditori i el tercer dijous de cada mes acollirà els passis del Cicle de Cinema Gaudí. A més s’hi faran les projeccions del Cineclub la Ràpita. Precisament, esta entitat complix enguany el seu primer aniversari, i ho celebrarà amb una festa este diumenge al matí, amb un vermut cinèfil a l’Església Nova i la projecció de la pel·lícula animada Nicki, l’aprenent de bruixa, a la tarda.

L’Auditori Sixto Mir serà també l’escenari de la Nit de la Cultura, el 27 d’octubre, en el decurs de la qual es lliurarà el premi de narrativa Sebastià Juan Arbó i el d’escultura Agustí Vizcarro, i es retrà homenatge a Victor Canício.

Finalment a l’Auditori també es faran els concerts de Santa Cecília de l’Agrupació Musical Rapitenca i de l’Orfeó Pau Casals.

 

 

Tornen les històries de la mar de l’ebre

Més enllà de les activitats de l’Auditori, al Museu de la Mar de l’Ebre tindrà lloc durant el mes de novembre la cinquena edició del cicle de conferències Històries de la Mar de l’Ebre, que en esta ocasió comptarà amb la participació dels rapitencs Mario Vizcarro i Josep Pitarch, a més d’una xarrada sobre el centenari del pailebot Santa Eulàlia a càrrec d’Enric Garcia, tècnic del Museu Marítim de Barcelona. El cicle també inclou una xarrada sobre ciències naturals amb la participació de l’IRTA.

Cal destacar també que a la biblioteca municipal Sebastià Juan Arbó continuaran els clubs de lectura, amb un de nou al voltant del teatre, i també hi ha programades diverses xarrades, com la dedicada a l’obra Camí de sirga de Jesús Moncada; i exposicions al voltant de la figura de Pompeu Fabra i de Palau i Fabre. Finalment l’Església Nova acollirà presentacions de llibres d’autors locals.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 1 =

Últimes notícies