HomeCulturaUn espectacle de la Fura dels Baus obrirà el Festival de Teatre...

Un espectacle de la Fura dels Baus obrirà el Festival de Teatre i Circ d’Amposta

Una xarxa humana formada per 40 persones suspeses a 40 metres d’alçada. Esta és la impactant proposta de l’espectacle Dreams de la Fura dels Baus que obrirà la quinta edició del Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta. L’espectacle inaugural serà divendres dia 11 a les 22 hores al Parc dels Xiribecs i el muntatge, no només té un component artístic i visual, sinó també social, ja que entre les persones que quedaran suspeses a l’aire per a formar diferents figures humanes hi haurà persones amb discapacitat intel·lectual, usuàries del centre Apasa d’Amposta, monitors del centre i familiars. El muntatge de la Fura dels Baus és una experiència multisensorial que juga amb la llum, els colors, la pirotècnia i els moviments sincronitzats. L’espectacle estarà patrocinat per la Fundació de l’Obra Social ‘la Caixa’ que hi ha aportat 27.000 euros. Per a poder fer esta xarxa humana cal un espectacular muntatge, ja que es necessita una gran biga metàl·lica suspesa des d’una grua i que és capaç de formar diferents figures mitjançant pistons hidràulics.

Espectacles al carrer

Més enllà de l’espectacularitat de la Fura dels Baus, la cinquena edició del Festicam, que se celebrarà de l’11 al 14 d’octubre, comptarà una dotzena d’espectacles de teatre i circ.  “Continuem la nostra aposta pels espectacles de carrer” i un 90%  tindran lloc en espais oberts i  carrers de la ciutat, segons ha explicat el director artístic del Festicam i director de
l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta. “Volem situar Amposta en el circuit internacional de les propostes artístiques de carrer”, ha dit Príncep, que ha afegit que enguany han rebut fins a 300 propostes de diferents companyies que volien participar en el Festicam. Segons Príncep, el criteri de selecció s’ha basat a valorar “l’experiència en viu per a l’espectador”, el caràcter innovador de l’espectacle, la “qualitat artística” i l’”originalitat”. Entre d’altres, s’ha programat Hathi, del Centre de Titelles de Lleida, companyia guanyadora del Premi Nacional de Cultura 2018; o la companyia Ortiga, amb Kumulunimbu, Drac d’Or al millor espectacle de titelles de la Fira de Titelles de Lleida. “Portem del bo el millor, a més de la creació i innovació en les propostes”, ha subratllat el director artístic.
També cal destacar l’estrena de F/F Föhn, una coproducció del Festicam i el centre d’Art lo Pati. Es tracta d’una creació multidisciplinar d’arts plàstiques i escèniques amb Marielena Roqué, l’Últim Vals, i amb col·laboracions com les d’Antònia Ripoll o Santi Valldepérez. L’espectacle es podrà veure al Centre d’Art lo Pati i serà gratuït, però amb aforament limitat, és per això que caldrà reservar entrada.

Festival consolidat

El Festicam arriba enguany a la quinta edició com un certamen ja plenament consolidat, “després de cinc anys de creixement constant i èxit continuat i de situar Amposta com a capital del teatre i del circ”, ha assenyalat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. El Festicam ha rebut enguany el reconeixement del Departament de Cultura de la Generalitat, que hi aportarà una subvenció de 12.500 euros. A més, el festival  s’ha incorporat al projecte Trànsit de la Creació de l’Espai del Circ, que portarà a Amposta l’actuació de la companyia Mumusic Circus amb l’espectacle Flou Papagayo.

El programa de festicam es complementa amb instal·lacions de carrer, tallers i exhibicions de circ.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 42 = 51

Últimes notícies