HomeEconomiaEl Govern nomena a la tortosina Marta Curto Grau directora d'Anàlisi ...

El Govern nomena a la tortosina Marta Curto Grau directora d’Anàlisi Econòmica

El Govern ha acordat aquest dimarts nomenar Marta Curto Grau (Tortosa, 1982) directora d’Anàlisi Econòmica. És doctora en Economia per la Universitat de Barcelona (2013), màster en Economia per aquesta mateixa universitat (2009) i llicenciada en Economia per la Universitat Pompeu Fabra (2004). Des de 2017 i fins a l’actualitat ha estat investigadora a la Universitat de Barcelona, on també ha estat professora d’Història Econòmica Mundial. El 2017 la Comissió Europea li va concedir una beca Marie Skłodowska-Curie (Individual Fellowship). Del 2013 al 2016 va ser investigadora a la Universitat de Heidelberg (Alemanya).

Entre 2008 i 2012 va ser ajudant de recerca a l’Institut d’Economia de Barcelona i a la càtedra de Responsabilitat Social Corporativa de l’escola de negocis IESE.

Ha fet recerca en l’àmbit de l’economia pública, l’economia política, el federalisme fiscal i la història econòmica. Ha participat en projectes de recerca competitius sobre temàtiques diverses com el funcionament, la rendició de comptes i la qualitat dels governs locals, les prioritats d’inversió dels plans de cooperació locals i el naixement de la democràcia de partits. Els seus articles han estat publicats a revistes científiques internacionals, com American Economic Journal: Applied Economics, Journal of Public Economics i The Journal of Economic History. Ha realitzat estades de recerca a les universitats de Harvard i Stanford.

També ha elaborat projectes de consultoria per a l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. En diverses ocasions ha col·laborat en l’elaboració de la balança fiscal de Catalunya. El 2013 va participar al programa de pràctiques del Programa Regional per a l’Amèrica Llatina i el Carib de l’Organització de les Nacions Unides per al Desenvolupament Industrial (ONUDI).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies