L’essència de l’aiguardent envaïx Prat de Comte en una festa única a Catalunya

La fira complix disset edicions, amb les destil·leries i els alambins com a elements principals

Edició Paper Setmanari l'Ebre

Els alambins i la destil·lació d’aiguardent i espígol estaran presents durant tota la fira.
Els alambins i la destil·lació d’aiguardent i espígol estaran presents durant tota la fira. | Núria Caro

L’aroma de l’espígol i l’aiguardent tornarà a repartir-se per tots els racons de Prat de Comte. El municipi amb menys habitants  de les Terres de l’Ebre presumix de tenir una fira única a Catalunya. Este divendres i dissabte -divendres i dissabte-, els carrers i els baixos de les cases del municipi seran petites destil·leries, on els alambins treballaran per a elaborar diferents tipus d’aiguardent, l’essència de Prat de Comte i del parc natural dels Ports.


La festa començarà este divendres, amb un concurs de pintura ràpida, que anirà seguida a les 11 h, de l’obertura de la fira, amb les demostracions de la destil·lació d’espígol i aiguardent.
Anirà seguit d’un taller de jotes i un petit taller de perfums, amb l’ús de plantes aromàtiques i, ja a les 13h, el centre de visitants del Parc Natural dels Ports acollirà un tast de sake.

A la tarda, seguirà l’exhibició de les tècniques tradicionals en l’elaboració de l’aiguardent i el tractament de plantes aromàtiques.

A les 20 h, però, arribarà un altre dels plats forts de la festa, amb la presentació del llibre A passes comptades, del dramaturg ebrenc Valer Gisbert, on es narra una història relacionada amb el passat de Prat de Compte i les antigues destil·leries del municipi.


Dissabte, continuaran les exhibicions de destil·lació, durant el matí també hi haurà un tast de vermuts, un taller de cosmètica natural. A la tarda, hi haurà una cocteleria creativa, amb aiguardenters, una de les novetats d’esta edició. Clourà la fira una nit de ball amb l’orquestra Cimarrón.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article