HomeCulturaLes arts escèniques de carrer prenen Amposta amb el FesticAM 2018

Les arts escèniques de carrer prenen Amposta amb el FesticAM 2018

Un espectacle de la Fura dels Baus al Parc dels Xiribecs obre este dijous (22.30 h) el Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta, el Festicam, que fins diumenge omplirà d’espectacles els carrers de la ciutat. Enguany s’han programat fins a tretze propostes que combinen arts de carrer, instal·lacions i tallers de circ. Entre totes les propostes destaca l’estrena de  F/F Föhn – efecte Foehn, un espectacle coproduït pel Centre d’Art Lo Pati i el Festicam i que s’espera que puga tindre recorregut més enllà del festival i puga programar-se en altres festivals.

F/F Föhn – efecte Foehn és un espectacle que gira al voltant del vent i l’efecte que provoca en les persones (atac de pànic, suïcidi, migranyes, creativitat…) i fusiona arts escèniques, visuals i plàstiques. El projecte està capitanejat per l’artista Mariaelena Roqué, cofundadora de la Companyia Carles Santos, i Oriol Escursell, de la companyia de circ L’Últim Vals, autor entre altres de l’espectacle de circ i dansa NAQBA. L’obra està concebuda com un work in progress que passa al moment i en directe de manera que l’obra pot ser diferent cada cop que es represente. En el marc del FesticAM es faran dos passis, el divendres dia 12 i el dissabte 13, a les 20.00 hores al Pati.

Quant a la resta de programació, el Festicam s’estrena enguany com a espai còmplice del projecte Trànsits i incorpora un espectacle creat a la residència de la Central del Circ . Es tracta de Flou Papagayo de la companyia Mumusic Circus, que es podrà veure a la plaça de l’Ajuntament (divendres, 22.30 hores). La programació també inclou Hathi del Centre de Titelles de Lleida (diumenge 10.30 h i 12.00 h) o l’espectacle també de titelles Kumulunimbu (dissabte 21.30 h i 23.00 h), de la companyia Ortiga. També es podran veure les instal·lacions Colors de Monstre, Titiretú o Puck Caravaning. El director del festica, Jordi Príncep, ha destacat “la gran qualitat artística i originalitat de les propostes seleccionades” per a esta edició del Festicam.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 55 = 64

Últimes notícies