Les arts escèniques de carrer prenen Amposta amb el FesticAM 2018

Amposta acull fins al 14 d’octubre el Festival Internacional de Teatre i Circ FesticAM, que enguany comptarà amb tretze espectacles d’arts escèniques de carrer, exhibicions i tallers de circ. A més, s'estrenarà ‘F/F Föhn – efecte Foehn’, un espectacle coproduït per Festicam i Lo Pati

Cultura

L'espectacle 'F/F Föhn – efecte Foehn'  es podrà veure al Pati durant divendres i dissabte.
L'espectacle 'F/F Föhn – efecte Foehn'  es podrà veure al Pati durant divendres i dissabte. | Lo Pati

Un espectacle de la Fura dels Baus al Parc dels Xiribecs obre este dijous (22.30 h) el Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta, el Festicam, que fins diumenge omplirà d’espectacles els carrers de la ciutat. Enguany s’han programat fins a tretze propostes que combinen arts de carrer, instal·lacions i tallers de circ. Entre totes les propostes destaca l’estrena de  F/F Föhn – efecte Foehn, un espectacle coproduït pel Centre d’Art Lo Pati i el Festicam i que s’espera que puga tindre recorregut més enllà del festival i puga programar-se en altres festivals.

F/F Föhn – efecte Foehn és un espectacle que gira al voltant del vent i l’efecte que provoca en les persones (atac de pànic, suïcidi, migranyes, creativitat...) i fusiona arts escèniques, visuals i plàstiques. El projecte està capitanejat per l’artista Mariaelena Roqué, cofundadora de la Companyia Carles Santos, i Oriol Escursell, de la companyia de circ L’Últim Vals, autor entre altres de l’espectacle de circ i dansa NAQBA. L’obra està concebuda com un work in progress que passa al moment i en directe de manera que l’obra pot ser diferent cada cop que es represente. En el marc del FesticAM es faran dos passis, el divendres dia 12 i el dissabte 13, a les 20.00 hores al Pati.

Quant a la resta de programació, el Festicam s’estrena enguany com a espai còmplice del projecte Trànsits i incorpora un espectacle creat a la residència de la Central del Circ . Es tracta de Flou Papagayo de la companyia Mumusic Circus, que es podrà veure a la plaça de l’Ajuntament (divendres, 22.30 hores). La programació també inclou Hathi del Centre de Titelles de Lleida (diumenge 10.30 h i 12.00 h) o l’espectacle també de titelles Kumulunimbu (dissabte 21.30 h i 23.00 h), de la companyia Ortiga. També es podran veure les instal·lacions Colors de Monstre, Titiretú o Puck Caravaning. El director del festica, Jordi Príncep, ha destacat "la gran qualitat artística i originalitat de les propostes seleccionades" per a esta edició del Festicam.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article