HomeCulturaLa pedra seca, protagonista de nou a la Fira de Tivenys

La pedra seca, protagonista de nou a la Fira de Tivenys

La pedra seca tornarà a tindre un destacat protagonisme en la divuitena edició de la Fira d’Artesania i Turisme de Tivenys, que se celebrarà del 12 al 14 d’octubre. Durant tres dies tindran lloc un seguit d’activitats relacionades amb els oficis tradicionals, els productes gastronòmics i els atractius turístics del municipi.

Francesc Piñol, president de la Penya Barcelonista de Tivenys, serà l’encarregat d’efectuar la inauguració oficial de la Fira, este divendres, dos hores després de la seua obertura.

Un dels principals objectius de la Fira és recuperar alguns dels oficis que estan en perill de desaparèixer, o inclús han desaparegut, i enguany per segona vegada estarà dedicat a la pedra seca. De nou es comptarà amb la presència de professionals de la Fatarella, una de les poblacions on es treballa millor la pedra seca, que efectuaran algunes demostracions. També s’han programat un seguit de visites als Cocons de Tivenys, amb acompanyament d’alguns professors de la URV, que han estat realitzant una tesi en els darrers mesos, i explicaran com eren i es feien estes construccions i el que representen com a patrimoni.

Com és habitual no faltaran els estands, amb els productes típics de Tivenys, com les salsitxes, baldanes, pastissets, olives, mel i oli.

També s’han convocat concursos de fotografia i margenadors, i es faran diferents activitats com manualitats i dibuix per als més petits, demostracions de cabassos i estries de pauma, trobada de jotes i puntaires, actuació de la rondalla de Vallderoures, visita guiada al Poblat Ibèric, i la demostració i presentació de la cervesa Iberika,

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

80 + = 85

Últimes notícies