HomeSense categoriaRepsol renova l’acord per garantir el Servei de Transport Adaptat al Baix...

Repsol renova l’acord per garantir el Servei de Transport Adaptat al Baix Ebre

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, i el director de la Unidad de Negocio de Repsol Espanya, Manuel A. González, han signat avui un conveni de col·laboració gràcies al qual l’empresa energètica contribueix amb 20.000 euros a sufragar el cost del Servei de Transport Adaptat (TAD) que presta la institució. Des de l’any 2011, Repsol col·labora econòmicament cada exercici en el finançament d’aquesta iniciativa assistencial que es completa amb aportacions de la Generalitat, el Consell Comarcal i els propis usuaris.

El TAD és un servei que facilita el transport de persones amb mobilitat reduïda, discapacitades o amb grau de dependència als centres socials d’atenció especialitzada, preferentment de titularitat pública. L’any 2017 un total de 114 persones es van beneficiar d’aquest servei, de les quals 61 es desplaçaven a centres de dia, i la resta a centres ocupacionals. La major part dels usuaris procedien de Roquetes (32), Deltebre (31), l’Aldea (18), Xerta (10), l’Ametlla de Mar (9) i Aldover (6).

Un cop signat el conveni, la presidenta comarcal Sandra Zaragoza, ha remarcat que la prestació d’aquest servei “és imprescindible per a la majoria dels usuaris i l’aportació econòmica de Repsol és fonamental perquè en garanteix el manteniment”. Segons un estudi de satisfacció i qualitat elaborat pel Departament de Serveis a les Persones del Consell Comarcal al 2015, un 63% dels usuaris no podrien desplaçar-se de no existir aquests servei de transport, mentre que un 32% ho podria fer però amb dificultats i un 5% assegurava que l’hi era prescindible. 

El director de la Unidad de Negocio de Repsol Espanya, Manuel A. González, ha destacat que a nivell social és molt important per a la comarca el manteniment d’un servei d’aquestes característiques i “és per aquesta raó que hi col·laborem econòmicament des de fa set anys”.

Posteriorment, la presidenta comarcal i el directiu de Repsol, acompanyats pels consellers comarcals Lluís Espinach i Carlos Serra, responsables de l’àrea de Serveis a les Persones i Serveis Socials, respectivament, han inspeccionat l’actual flota de vehicles destinats al transport adaptat.

El Servei de Transport Adaptat disposa actualment de sis vehicles  i realitza un total de quatre rutes que atenen les demandes dels usuaris dels diversos municipis del Baix Ebre (a excepció de Tortosa).

 

Foto | Núria Caro

 

Francesc Millan
Francesc Millan
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 5 =

Últimes notícies