HomeSense categoriaL’espectacle ebrenc ‘A vore’ nominat als Premis Butaca 2018 del teatre català

L’espectacle ebrenc ‘A vore’ nominat als Premis Butaca 2018 del teatre català

Entre els nominats als XXIV Premis Butaca de Teatre de Catalunya trobem en la categoria de dansa una producció d’arrel ebrenca. Es tracta d’A vore, un espectacle que fusiona la jota i els cants tradicionals ebrencs amb la música electrònica i la dansa contemporània.

La nominació ha estat una sorpresa, ja que no és habitual trobar un espectacle basat en la dansa tradicional en uns premis com els Butaca. “Els crítics l’han valorat a l’alçada de coproduccions internacionals, i que la crítica es fixe en un espectacle com este, té molt de valor”, destaca Ramon Balagué, director i creador d’A vore i també intèrpret (veu, pandereta i castenyetes) de l’espectacle. I és que A vore competix en esta categoria amb les coproduccions internacionals Set of Sets, Three Times Rebel i IUanMI, totes estrenades al Mercat de les Flors de Barcelona. També ha estat nominada Moaré, presentada al Grec de l’any passat.

Les nominacions, escollides per la crítica, es van fer públiques el passat dilluns dia 15, però els guanyadors s’escolliran per votació popular. El període de votacions estarà obert fins al 18 de novembre i l’entrega de premis serà el pròxim 26 de novembre a Sant Cugat.

Tradició i contemporaneïtat

A vore és “una aposta valenta i sorprenent dins de l’escena catalana i amb accent ebrenc”, insistix Balagué, que explica que la producció està basada en la Tortosa de principis del s. xx, a partir dels textos Del folklore Tortosí de Joan Moreira. L’espectacle confronta i integra alhora la música electrònica i la dansa contemporània amb les jotes, els cants de llaurar, la dolçaina i les castanyetes amb una balladora (Carme Balagué) que sembla arribada del passat. Així, les jotes, els fandangos i els cants populars es mesclen amb sons tradicionals i amb guitarres elèctriques i amb la dansa contemporània de Sònia Gòmez. 

A vore no només té accent ebrenc per estar basada amb la música i els balls tradicionals del territori, sinó perquè gran part dels intèrprets són també ebrencs amb Sonia Gómez (la Sénia) i Ramon Balagué (Tortosa) a la direcció, i amb la participació dels balladors Carme Balagué i Pau Puig de l’escola Lo Planter de Tortosa. També forma part de l’espectacle Astrio amb la guitarra elèctrica, els sintetitzadors, la bateria i la percussió corporal. A vore és un espectacle produït per la Fira Mediterrània de Manresa, l’Auditori de Barcelona i el Mercat de les Flors. 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + = 8

Últimes notícies