HomeEsportsEl Ral·li de Catalunya ja escalfa motors, amb la Terra Alta com...

El Ral·li de Catalunya ja escalfa motors, amb la Terra Alta com a gran protagonista

L’olor de gasolina i fang tornarà a sentir-se amb intensitat a la Terra Alta durant el pròxim divendres, dia 26. El Rally Racc Catalunya Costa Daurada torna a aterrar a les Terres de l’Ebre i, des de fa uns dies, alguns pilots de l’elit ja es troben al territori, on han pogut fer proves als trams de competició i testar els seus vehicles. Aficionats d’arreu d’Europa visitaran el territori per a veure la penúltima prova del Campionat del Món, i que tindrà el tram més llarg de tot el Mundial -entre Vilalba i la Fatarella- i alternarà trams de terra amb asfalt.

El ral·li de Catalunya arrancarà este dijous, amb les primeres etapes simbòliques, amb el circuit urbà de Barcelona, i la competició s’iniciarà divendres, en el tram de la Terra Alta.

A la comarca hi haurà tres trams diferents, que es disputaran a dos passades cadascun d’ells, al matí i també a la tarda. En primer lloc, el tram de terra a Gandesa i Bot, d’uns set quilòmetres, seguix sent un dels clàssics de la competició, al seu pas per la comarca També seguirà el tram llarg, batejat com a Pesells, que compta també des de fa anys amb un traçat de 26,59 km sobre terra.

La novetat d’enguany arriba, però, al tram d’entre Vilalba i la Fatarella -l’únic tram que combina asfalt i terra de tot el Campionat del Món-, i que serà completament nou. Tot i que uns 23 quilòmetres del tram es tornaran a recórrer, ho faran en sentit invers, i s’hi afegiran 12 quilòmetres nous. En total, un recorregut llarg de 39 quilòmetres -el més llarg del mundial- que alterna asfalt i grava, i que és un dels atractius més rellevants de l’edició d’enguany.

La prova acabarà amb els trams d’asfalt de dissabte i diumenge, que es disputaran al Camp de Tarragona.

En l’àmbit esportiu, el francès Sebastian Ogier seguix en pugna contra el belga Thierry Neuville per a aconseguir apoderar-se del campionat, i el Ral·li de Catalunya podria ser decisiu. D’altra banda, l’altre atractiu de la contra rellotge serà veure en competició els tres últims campions del món: Soldberg, Loeb i Ogier.

 

Sense repercussió als allotjaments

Tot i que la celebració de la prova atrau centenars de seguidors de tot Europa, des dels allotjaments de la Terra Alta sempre han destacat que la prova no té repercussió visible als allotjaments ni restaurants de la comarca. La presidenta de l’associació de turisme rural a la comarca, Pilar Miró, explica que “el tipus de visitant que veu la prova sol dormir en furgoneta o caravana, i s’alimenten amb entrepans i menjar per a emportar-se”. El nombre de pernoctacions és escàs.

En canvi, els allotjaments sí que estan omplint habitacions el cap de setmana del 3 i 4 de novembre, per la celebració de la Festa del Vi de Gandesa, que enguany, a més, coincidix amb un pont, amb el dijous festiu per la diada de Tots Sants.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 8

Últimes notícies