HomeSense categoriaAlguns camins i carreteres de la Terra Alta es tancaran divendres pel...

Alguns camins i carreteres de la Terra Alta es tancaran divendres pel Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada

El Servei Català de Trànsit (SCT) i la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra posen en marxa un dispositiu especial d’ordenació i seguretat del trànsit amb motiu de la celebració del 54è Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada. Enguany, aquesta prova automobilística se celebra des de dijous 25 i fins a diumenge 28 d’octubre, i es restringirà la circulació a diverses vies de la demarcació de Tarragona.

 

El Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada es desenvoluparà durant el cap de setmana i, per tant, al moviment d’espectadors que s’aproparan a veure el ral·li, s’hi afegiran els desplaçaments habituals d’un dissabte i diumenge.

 

Les afectacions a la circulació del dijous 25 d’octubre es limitaran a alguns talls de carrers del municipi de Salou, entre les 06:00 i les 15:00 h, i al tall de l’Av. Maria Cristina de Barcelona, entre les 11:00 h i les 22:00 h. D’altra banda, el recorregut de les etapes al llarg de divendres, dissabte i diumenge és el següent:

 

  • ETAPA 1. Divendres, 26 d’octubre

Trams: Gandesa – Pesells – la Fatarella-Vilalba. Estaran tancats pel pas de la cursa diversos camins rurals i diferents punts de les carreteres TV-3531, T-334, TV-3341, TV-7333, TV-7231, TV-7411, T-733 (veure Annex).

 

  • ETAPA 2. Dissabte, 27 d’octubre

Trams: Savallà – Querol – el Montmell – Salou. Estaran tancades pel pas de la cursa les carreteres TV-2241, T-2244, T-243, T-201, TV-2011, C-37, TV-2443, T-704, TP-2002, TP-2003, TV-2443, T-244, TP-2442,  entre d’altres (veure Annex).

 

  • ETAPA 3. Diumenge, 28 d’octubre

Trams: Riudecanyes – Santa Marina. Estaran tancades les carreteres TV-3131, N-420, T-313, T-343, T-320, T-311, T-322 i C-44 (veure Annex).

 

Convé remarcar que l’esdeveniment esportiu obligarà a tallar diverses carreteres i afectarà la mobilitat (veure ANNEX). Per això, des de l’SCT es demana als conductors que estiguin atents a les restriccions de la circulació que es puguin establir i que se n’informin a través

→ emissores ràdio

→ 012,

→ web del Servei Català de Trànsit i el compte de Twitter @transit.

→ Els itineraris de les etapes es poden consultar en el web oficial d’aquesta prova automobilística: Ral·li RACC Catalunya -Costa Daurada 2018

 

 

Mesures especials de trànsit pel Ral·li

El dispositiu de l’SCT consistirà en mesures especials de circulació, ordenació i regulació de trànsit que s’instal·laran mitjançant equips de senyalització i d’abalisament.

 

Divendres 26 d’octubre de 2018: TV-3531 Pesells – Gandesa. Instal·lació de senyals a diferents punts de la Terra Alta per tal de desviar el trànsit cap a la carretera C-43/C-12 des de la qual es distribueix el trànsit cap a diferents destinacions.

 

Dissabte 27 i diumenge 28 d’octubre, l’SCT establirà les següents mesures especials de circulació per tal de garantir la seguretat viària durant la celebració del Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada:

 

  • MESURA 1

N-420: la Teixeta – Colldejou. Abalisament dels vorals de la carretera per evitar l’aparcament i habilitació d’una zona especial d’aparcament

 

  • MESURA 2

N-420: la Teixeta – Colldejou. Tancament del ramal d’accés des de l’N-420 a les carreteres TP-7401 / T-313 i ramal d’accés des de la T-313 a l’N-420 en sentit Reus Tarragona. Així mateix, es tancarà el ramal d’accés des de la carretera T-313 Duesaigües/Riudecanyes cap a l’N-420 en direcció Reus/Tarragona, tant en la part superior al costat de la rotonda, com en la part inferior a la pròpia calçada de l’N-420.

 

  • MESURA 3

TP-7401 Porrera – enllaç amb l’N-420. Estarà expressament prohibit  aparcar a tota la rotonda (exterior) de Porrera i des d’aquesta del punt quilomètric 6 al 5 de la TP-7401. També s’instal·laran cons per evitar l’aparcament a banda i banda de l’accés a l’N-420 en sentit Falset des de la rotonda amb la carretera TP-7401.

 

Diumenge, 28 d’octubre, a més de les anteriors, es disposarà la següent mesura:

 

  • MESURA 4

C-44 – cruïlla amb T-311. Per tal d’evitar la circulació en paral·lel per la carretera C-44 en sentit Tivissa/Móra d’Ebre i facilitar la regulació de la cruïlla amb la carretera T-311, s’anul·larà el carril central en sentit Tivissa mitjançant la instal·lació de senyalització vertical i l’abalisament amb cons.

 

 

Dispositiu del Mossos d’Esquadra per al Ral·li

En l’edició d’enguany de l’esdeveniment esportiu, participaran un total de 563 efectius dels Mossos d’Esquadra, amb funcions de seguretat ciutadana, de trànsit i d’ordre públic, així com la unitat canina, unitat aquàtica, TEDAX, Brigada Mòbil i sales de comandament.

 

Durant els dies de celebració de la prova esportiva, l’objectiu principal dels Mossos d’Esquadra serà garantir la seguretat dels participants del ral·li, dels espectadors i de la resta de ciutadans de les viles afectades.

 

En el dispositiu, els mossos disposaran d’un òrgan de comandament dins de l’organització per tal de coordinar les intervencions ordinàries, extraordinàries i garantir la seguretat de l’acte, els trams cronometrats de la cursa i totes les activitats que es realitzin dins del parc tancat de Port Aventura.

 

 

Dispositiu dels Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat reforçaran el seu dispositiu habitual amb motiu del Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada. D’una banda, hi haurà un reforç especial de bombers distribuït en diferents trams de la prova, així com en heliports i punts d’assistència i control. D’altra banda, també hi haurà personal de GRAE muntanya en previsió de possibles rescats amb necessitat de gruatge. Es reforçaran també alguns parcs de bombers funcionaris i s’obriran parcs de bombers voluntaris per donar resposta als serveis ordinaris que es poden veure incrementats pel volum de gent que es desplaci per fer seguiment, durant els 4 dies, de la prova esportiva.

 

A més, es desplaçaran també un comandament i un tècnic especialista operador de control al Centre d’Operacions del Ral·li.

 

 

Consells per als assistents al Ral·li

 

► El Servei Català de Trànsit aconsella seguir en tot moment les recomanacions que puguin fer els comissaris de la prova i els agents, que vetllaran per la seguretat de tothom.

 

► També es recomana al públic assistent a la prova que planifiqui amb prou antelació en quin indret vol veure el ral·li i per on accedirà al punt escollit, tenint en compte l’horari de tancament dels trams a la circulació.

 

► A l’hora d’estacionar, és millor fer-ho a les zones destinades a aquesta finalitat a través dels aparcaments habilitats i, en tot cas, convé no deixar estacionat el vehicle en una zona que dificulti la circulació, el desenvolupament de la prova o el pas de vehicles d’emergències en el cas que siguin necessaris.

 

► Un cop finalitzades les etapes, es recomana una sortida ordenada per tal de facilitar el retorn.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies